Sport

Teatse Tichelaar loopt prima NK survival

Door Jeroen Pietersma
VOLLENHOVE - De vierde wedstrijd in de nationale survivalcompetitie vond afgelopen zaterdag plaats in het Overijsselse Vollenhove. De Survival Bond Nederland had aan Vollenhove het Nederlands Kampioenschap BSC (Basis survival circuit) toegekend. Het BSC gaat over het algemeen over afstanden van ongeveer 8 km met een 40 tal hindernissen. Het BSC is ooit in het leven geroepen als opstapcircuit voor het langere en zwaardere werk in het RUC en TSC. Daar is echter niet veel van terecht gekomen. Het BSC is een volwaardig wedstrijdcircuit geworden waarin erg snel wordt gelopen.

Voor Teatse Tichelaar is dit zijn 5e BSC seizoen. De wedstrijd in Vollenhove was zijn 3e in het circuit. Gennep werd overgeslagen. In Leeuwarden liep Teatse een prima wedstrijd maar in Neede op 18 oktober ging het niet al te best. Hij liep daar een erg slechte wedstrijd waarin de motor maar niet op gang wilde komen. Daarom was hij in Vollenhove extra gemotiveerd om een goed prestatie neer te zetten.
De 14e editie van de run in Vollenhove was een erg natte. Door de vele regen was het parkoers door de weilanden en bossen rond Vollenhove zeer drassig. Dat maakte het lopen bijzonder zwaar. 37 hindernissen waren door de organisatie gebouwd en daar zaten een paar pittige combinatieklimmen bij die ook nog eens vlak na elkaar waren neergezet. Een ware aanslag op de onderarmen en het uithoudingsvermogen.
Teatse liep echter een puike wedstrijd en kon in de 2e startgroep van 20 man voorin meekomen. Terug in het centrum moest er nog een paar keer een vaartje worden overgestoken waarin de deelnemers tot hun borst het water in moesten. Een koude bedoeling. Teatse moest het groepje waarin hij liep laten lopen toen er aan het eind nog met een melkbus een 200 meter moest worden gelopen. Uiteindelijk finishte hij van de bijna 250 deelnemers als 30e overall en 6e veteraan in 1 uur 6 .53. Alle 5 veteranen voor hem komen uit in de 40+ klasse. Teatse hoort zelf echter bij de 60+ klasse. Een echte topprestatie en eigenlijk is Teatse daarmee Nederlands kampioen 50/60+. De bond heeft daarin echter geen prijsuitreiking. Veteraan ben je na je 40e. Er wordt helaas (nog) geen onderscheid gemaakt in leeftijd. De 5e wedstrijd in het circuit is op zaterdag 28 november in het Utrechtse plaatsje Doorn.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda