Sport

Teatse Tichelaar laat podiumplek glippen

Door Jeroen Pietersma
De negende editie van de survivalwedstrijd in het Drentse Westerbork was een bijzondere. Door de vijf centimeter dikke sneeuwlaag zagen het parkoers en omgeving er niet alleen schitterend uit, maar het was ook zwaar om te lopen. De hindernissen zaten ook onder de sneeuw en waren daardoor extra moeilijk te overwinnen. Het leverde in ieder geval hele mooie foto?s op.

Teatse Tichelaar liep alweer zijn zesde wedstrijd en de eerste van 2016. Hierna nog zes te gaan in Gendringen, Wesepe, Oldenzaal, Dronten, de Knipe en Harreveld. Teatse startte in de eerste startgroep, twintig man, van in totaal dertien groepen. Er waren dus 260 deelnemers in deze BSC klasse. Negen kilometer met 31 hindernissen waaronder een paar erg zware. Gestart wordt aan de hand van je positie in het algemeen klassement. Teatse had een uitstekende start en kon gelijk goed mee. Ondanks de kou en de sneeuw lag het tempo erg hoog.
Halverwege was hij al opgeschoven naar een tiende positie. Bij een zware combinatie zo’n twee kilometer voor de finish, moest hij even passen. Na twee pogingen wist hij deze combi te pakken. Daarna sloop de vermoeidheid er behoorlijk in. Eén kilometer voor de finish kwam een pakplank. Een horizontale plank van een meter of vier met gleuven er in gezaagd. Hier moet je steeds overpakken van gleuf naar gleuf. Een op zich geen moeilijke klus. In de training wordt deze oefening regelmatig afgewerkt. Echter, door de sneeuw waren de gaten glad. Teatse zijn vingers waren toch koud geworden. Vijf pogingen had hij nodig en daardoor verloor hij hier vele minuten. Een dramatische val in de uitslag tot gevolg en een zekere podiumplek uit handen gevend. Uiteindelijk finishte hij als 33e in 1 uur 17.27 (vierde veteraan).
Teatse zijn oudste zoon Tiemen (25) liep zijn tweede wedstrijd van het seizoen en deed dat zeer verdienstelijk. Hardlopend loopt hij zijn vader er wel uit maar klimmend nog niet. Maar dat er progressie in deze jonge atleet zit is wel duidelijk. Tiemen kende geen problemen met het lopen en klimmen en pakte een mooie 66e plaats in 1 uur 30.36. Als hij het tempo verder omhoog gooit, gaat hij het zijn vader in de toekomst nog moeilijk maken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda