Sport

Teatse Tichelaar in vorm

Door Jeroen Pietersma
VOLLENHOVE ? In de derde landelijke Competitiewedstrijd in het BSC (Basis Survival Circuit) over 8,5 kilometer, liet survivelaar Teatse Tichelaar eindelijk een terugkerende vorm zien. Waar Teatse vorig jaar een flitsende seizoensstart had in Leeuwarden, kwam hij nu duidelijk te kort. In de eerste wedstrijd, de Bikkelrun in Leeuwarden op 6 oktober waar hij vorig jaar eerste werd bij de 40+, ging het erg stroef. Het tempo lag veel te laag om een rol voorin te spelen. Hij werd vijfde 40+ en zestiende overall. Een tegenvaller. De tweede wedstrijd in het Achterhoekse Neede op 20 oktober toonde een licht herstel. Het tempo was een stuk beter. Met een vierde plaats nog geen podium, maar de achterstand met de top 3 was een stuk kleiner.

In Vollenhove zou nagenoeg de volledige top (zeven man) bij de 40+ aan de start verschijnen. Er stonden er echter maar vier. Maar niet de minste: Jeroen Schuurman uit Zwolle en John den Boer uit Vollenhove zijn geduchte tegenstanders. Teatse had geen bijzondere start. Er moest een 200 meter met een melkbus worden gesjouwd en daarmee liep Teatse gelijk achteraan in de eerste startgroep van twintig personen. Vanaf dat moment begon eigenlijk de opmars. Naarmate de wedstrijd vorderde werden steeds meer deelnemers ingehaald. Niet alleen door een steeds hoger opgeschroefd looptempo, maar ook door snel en behendig te klimmen; 38 hindernissen moesten er genomen worden.

In de laatste kilometer kwam Teatse ineens heel dichtbij de koploper bij de veteranen Jeroen Schuurman. Teatse: “Ik zag Jeroen ineens vlak voor me lopen en kon het amper geloven dat ik hem te pakken had. Dat gaf wel een kick. Maar hij zag mij ook natuurlijk.” Tijdens de boomstamloop zat Teatse er vlak achter. Het hakken ging gelijk op en tegelijk gingen ze de eindhindernis boven het water in. Jeroen was daar net even wat sneller en finishte als eerste. John de Boer startte in een latere startgroep en eindigde vier seconden achter Schuurman. Teatse zat daar weer twintig seconden achter. “Ik pakte het niet handig aan in die eindhindernis. Als ik iets slimmer had geklommen, had ik het nog moeten zien. Voor het NK volgend jaar is dit wel een mooie opsteker.” De top 3 bij de 40+ zat binnen de 35 seconden! Teatse pakte hier dus zijn eerste podiumplek van het seizoen; veertiende overall en derde veteraan.

In de BSC dit seizoen ook actief zijn Teatse z’n zoon Tiemen en Bert Cats. Beiden deden mee in Leeuwarden en Neede maar nog niet echt succesvol. Tiemen sloeg Vollenhove noodgedwongen over. Bert was wel actief in Vollenhove en liep een goede wedstrijd. De latere startgroepen, waaronder die van Bert, hadden echter bij sommige hindernissen behoorlijk last van oponthoud en dat komt de verloop van de wedstrijd natuurlijk niet ten goede. Hij moest door kramp helaas de eindhindernis laten lopen.

De run in Dinxperlo op 15 december wordt overgeslagen. De eerstvolgende run is dan het NK in Westerbork op 19 januari 2014.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda