Voetbal

Team van de week: MD1

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Meer dan 2000 verenigingen hebben ??n of meer meisjes- of vrouwenteams, die in competitieverband spelen. Ook in ons land is meisjes- en vrouwenvoetbal populair; het is niet voor niets de snelst groeiende teamsport van Nederland. Steeds meer meiden willen voetballen. En nu is er bij fc Harlingen een nieuw meidenteam ontstaan genaamd: MD1.

Wereldwijd voetballen er 29 miljoen meisjes en vrouwen. Voetbal is daarmee internationaal veruit de grootste sport voor vrouwen. Ook in Nederland heeft het meisjes- en vrouwenvoetbal zich in de laatste jaren stormachtig ontwikkeld, met vooral bij de pupillen en jongste junioren een grote aanwas. De ouders zien voetbal in toenemende mate als een leuke sport voor hun dochter. Meisjes en vrouwen brengen namelijk spelplezier, harmonie en nieuwe dynamiek op de velden. Ze maken het verenigingsleven rijker en spannender. Ze geven het voetbal een nieuwe stimulans. Dit bleek ook bij fc Harlingen en dus werden de koppen bij elkaar gestoken om te kijken of het enigszins mogelijk was om een nieuw meisjesteam te maken. En dit is gelukt! De fc Harlingen MD1 is een feit. Onder leiding van Corinne Outhuijse bestaat het team uit Nica Debidersad, Arwen Kuipers, Gwen Metz, Iris Outhuijse, Ilona Schreur, Mellissa de Vicq de Cumptich, Inez Wijkstra, Iris Bergman, Jolijn Borsch, Emma Apma, Denise van Andel en Charlene.

In de allereerste competitiewedstrijd op 3 oktober 2015 moesten de meiden het opnemen tegen Frisia MD1. In de eerste helft stond Arwen op de goal. De verdediging bestond uit Gwen, Ilona en Iris. Het middenveld was voor Inez en Emma en Nica was spits. Iris B. & Melissa stonden eerst wissel. Het eerste kwartier waren de twee teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Daarna moest fc Harlingen MD1 het toch wel een beetje overlaten aan Frisia. Ze waren niet opgewassen tegen deze sterke tegenstander met een beer van een keepster in de goal. De ruststand was dan ook 3-0 voor de Leeuwarders. De tweede helft begon Frisia weer heel sterk en door een paar foutjes bij de meiden kon Frisia makkelijk scoren. Fc Harlingen creëerde wel een paar kansen maar Frisia bleek gewoonweg té sterk te zijn en de eindstand werd 8-0 in Leeuwarden.

Natuurlijk moeten de meisjes nog even wennen aan elkaar qua spel. Elke maandag en donderdag worden ze dan ook door Menno Kuipers getraind en ze hebben een hoop lol onderling. Menno traint eerst de fc Harlingen D3 en daarna zijn de meisjes aan de beurt. Doordat de teller van de meisjes nu op 12 staat hebben ze eigenlijk te veel maar dit is creatief opgelost door een roulatie-systeem te maken met fc Harlingen D3. En zo komt iedereen dus aan het voetballen toe.

Afgelopen zaterdag mochten de meisjes voor eigen publiek de allereerste thuiswedstrijd spelen en wel tegen Nicator MD1. Dit was een heel andere wedstrijd als de week daarvoor. Of het nou kwam door de vele toeschouwers die er op af waren gekomen of door het feit dat ze er gewoon weer ontzettend veel zin in hadden, dat is niet bekend, maar de meiden wonnen met 2-0 door goals van Nica en Arwen. Met teams als Frisia MD1, St. Annaparochie MD1, Leeuwarder Zwaluwen MD1, Leovardia MD3 en Nicator MD1 zullen ze het nog wel pittig krijgen dit seizoen. We gaan ze op de voet volgen maar aanmoedigen mag natuurlijk ook altijd. Wil je dit leuke enthousiaste meidenteam van MD1 zien spelen? Op 17 oktober zijn ze in Leeuwarden te vinden want dan moeten ze het opnemen tegen Leeuwarder Zwaluwen MD1. De eerstvolgende thuiswedstrijd van fc Harlingen MD1 is op 31 oktober om 11.30 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda