Team van de Week: MC1

HARLINGEN - Zaterdag 18 april moest het MC 1 team aantreden tegen Bergum/BCV Combinatie MC 2. Waar het blessure en ziektespook al enige weken had rondgewaard bij de MC 1, ontbrak deze wedstrijd alleen nog Sanja Zeilmaker die met de arm in een mitella rondloopt.

MC 1 kon daardoor in de volgende opstelling aan de wedstrijd beginnen: op doel Marissa van der Werf, achterste vier: Meike van Scharrenburg, Anna Schreur, Sabine van der Veer en Nicky Dijkstra. Middenveld: Tracey Helvrich, Ashley Nauta en Laura van der Hoek. Voorhoede: Jessica Koster, Julia Ijdema en Frederique Bouma. De niet geheel fitte Jelena Nicolic begon op de bank.

MC 1 speelde deze wedstrijd op het hoofdveld. In het begin liet MC 1 zien dat het er voor ging deze wedstrijd en werden er enkele kleine kansjes gecreëerd maar dit leverde nog geen doelpunten op. De verkregen kansen konden nog niet worden verzilverd en langzaam maar zeker werd ook BBC wat gevaarlijker en moesten de verdedigsters Meike, Anna, Sabine en Nicky alle zeilen bijzetten. Ook de middenvelders Tracey, Ashley en Laura moesten enkele keren hun maatjes achterin de helpende hand toesteken. Maar de meisjes wisten met zijn allen dit gevaar te keren.

De voortreffelijk keepende Marissa hield met enkele geweldige reddingen haar team op de been. Langzaam maar zeker trok MC 1 het spel weer naar haar toe en nadat er al enkele kansen van Jessica, Julia, Ashley , Frederique en Jelena net naast of over gingen of een prooi voor de keeper werden was het in de 23e minuut Jessica die goed doorging op een mooie steekpass van Tracey. De snelle rechterspits van MC 1 ging goed door en zag Julia vrij staan en speelde deze aan. Julia liet dit buitenkansje niet lopen en passeerde de uitkomende keeper met een schuiver in de verste hoek en zette MC 1 hiermee op een 1-0 voorsprong.

MC 1 bleef goed doorgaan na dit doelpunt en uit een mooie aanval via Laura , Ashley, Tracey en Julia werd de bal in de 25e minuut weggewerkt door BBC wat resulteerde in een corner voor Harlingen. Laura nam deze corner en bracht de bal voor de goal , maar deze werd in eerste instantie nog door de verdediging van BBC weggewerkt. De bal kwam voor de voeten van Jelena en deze bedacht zich geen moment en schoot de bal hard in de touwen en kwam MC 1 op een 2-0 voorsprong. Na dit doelpunt werd het even wat rommeliger bij MC 1 waardoor BBC enkele kansen kreeg maar Marissa wist haar doel schoon te houden. Nadat ook MC 1 nog enkele kansen had gekregen via Julia, Jessica , Ashley en Fred brak de rust aan.

In de rust had BBC enkele omzettingen gedaan. De snelle en behendige spits van hun die in de eerste helft aan banden was gelegd door het centrale verdedigingsblok Sabine en Anna probeerde het nu vanaf de linkerkant van BBC. Meike, de sterke rechtsachter van MC1 gaf geen duimbreed toe en wist het gevaar aan banden te leggen en wist zelfs nog enkele keren goed mee op te komen en de aanvallers van MC 1 van enkele goede voorzetten te voorzien.Nadat MC 1 enkele kansen had gehad door schoten op doel van Fred, Ashley, Tracey , Laura en Julia en ook BBC enkele schoten had gelost was Marissa in de 47e minuut kansloos toen een BBC speelster vanaf het middenveld onhoudbaar binnen schoot 2-1. Maar de fc Harlingen meisjes hielden het kopje erbij en toonden veerkracht door direct de aanval te zoeken. In de 55e minuut werd een BBC aanval door Nicky onschadelijk gemaakt en via Anna en Sabine werd Ashley vanaf eigen helft de diepte in gestuurd.

Ashley werd door een verdedigster van BBC een beetje teveel naar de rechterkant gedreven maar besloot toch om op de goal te schieten. En waar de kleine vuurvreter van MC 1 zelf dacht dat de bal voorlangs ging en zichzelf al bijna had omgedraaid om terug te lopen, werd zij bestormd door haar blije teamgenootjes. De bal was er in de verste hoek van de goal ingegaan en zo stond MC 1 met 3-1 voor. Hierna ging de beste speelster aan Bergumer kant nu op de rechtsbuitenpositie spelen en kwam zo tegenover Nicky de linksback van MC 1 te staan. Maar ook Nicky die (net als de andere meisjes) op een sterk gespeelde wedstrijd kon terugzien gaf haar geen enkele kans en wist het grote gevaar van BBC ook aan banden te leggen.

Doordat de omzettingen bij BBC nog even op de MC 1 meisjes moesten inwerken, kregen de gasten nog enkele kansen. De verdedigsters Anna, Sabine , Meike en Nicky wisten, geassisteerd door Ashley , Tracey en Laura, het gevaar aan banden te leggen en anders was daar wel weer de zeer sterk keepende Marissa die met enkele mooie reddingen haar doel verder schoon wist te houden. MC 1 zocht ook nog enkele keren de aanval op. Zelfs de verdedigsters Nicky, Anna , Sabine en Meike doken met enige regelmaat voorin op, maar het waren schoten van Tracey, Julia, Jessica, Ashley , Laura, Fred en Jelena die net naast en over gingen. En zo kwam aan deze wedstrijd, die wederom op uitstekende wijze werd geleid door scheidsrechter Klaas van Dijk een einde en had MC 1 eindelijk de lang verwachte en dikverdiende 3-1 overwinning binnen.