Voetbal

Team van de week: fc Harlingen Minipupillen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Het Team van de Week 37 zijn de minipupillen van fc Harlingen geworden. Waarom? Omdat een vereniging niet zonder een nieuwe aanwas kan. En die nieuwe aanwas begint bij de leeftijd van 5 en 6 jaar. Wie van voetballen houdt maar eigenlijk nog te jong is om bij de F-pupillen te voetballen kan terecht bij de minipupillen van fc Harlingen. Daar krijgen de spelertjes de eerste beginselen van het voetballen te leren: met plezier spelen met de bal.

Ze spelen wedstrijdjes op veldjes van 30 tot 40 meter lang en 20 tot 30 meter breed. De doeltjes zijn drie meter breed en één meter hoog. Bijna alle minipupillen van seizoen 2014/2015 zijn doorgestroomd naar de F-pupillen en dus is er weer plek genoeg voor nieuwe talentjes. Voor het nieuwe seizoen staat er alweer een fanatiek ploegje te trainen elke woensdag. En dat het voetballen niet alleen voor jongens populair is, blijkt wel uit de samenstelling van deze minipupillen.

Zaterdag 12 september was dan de allereerste wedstrijd voor deze jonge voetballertjes. En het was ook nog een uitwedstrijd. Superspannend dus. Met heel veel supporters vertrokken de kleine voetballertjes naar Dronrijp om daar hun eerste competitiewedstrijden op het complex van SJO Dronrijp/Foarut te spelen.

Veel zin in
Het waren Juul, Roos, Jens, Dani en Jesper die er enorm veel zin in hadden. Spannend was het natuurlijk ook want ja, sommige spelertjes hebben dan misschien wel broers op voetbal zitten, nu moesten ze het toch echt zelf doen. Maar ondanks de spanning hebben ze enorm goed gevoetbald. Dronrijp, Tzummarum, Arum waren de teams waar fc Harlingen tegen moest voetballen. Op kleine veldjes met kleine doeltjes werd er 4 tegen 4 gespeeld.

De wedstrijden tegen Dronrijp en Tzummarum waren best pittig. Deze kinderen waren een jaar ouder en het was duidelijk te zien dat ze al een tijdje met elkaar voetbalden in dit team. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken want fc Harlingen bleef doorgaan.

De wedstrijd tegen Arum ging mooi gelijk op en fc Harlingen won deze wedstrijd uiteindelijk met 2-1. De vele meegereisde supporters genoten van alle spannende wedstrijdjes. In totaal hebben de minipupillen 3 wedstrijden gespeeld waarvan 2 verloren maar ook 1 keer GEWONNEN. En dat was het toppunt van de dag natuurlijk voor de allerkleinsten.

Deze toppers gaan het zeker nog heel ver schoppen! Wie een keertje mee wil doen of gewoon wil komen kijken bij de training, is van harte welkom. De minipupillen trainen elke woensdag van 17.00 uur tot 18.00 uur. Uiteraard op de Vierkantsdijk!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda