Team van de week fc Harlingen E1

HARLINGEN - Na voor de winter al kampioen te zijn geworden in de tweede klas kon het team van fc Harlingen E1 afgelopen zaterdag in de 1e klas opnieuw kampioen worden en daarmee promotie naar de hoofdklas afdwingen. Twee weken terug ging het nog mis op Terschelling toen een puntje genoeg was maar de tegenstander iets beter was. Het moest dus nu gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen E2. Uit was hier vrij ruim met 1-4 van gewonnen maar van een leien dakje ging dat toen niet.

Op deze druilerige zaterdag werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Willem Jan Kimp. Meteen bleek al dat het vandaag zeker nog geen uitgemaakte zaak was dat de drie punten in Harlingen zouden blijven. L.Z. voetbalde goed mee en kreeg ook zeker kansen maar dat gold ook zeker voor E1. De aanvallers konden de juiste richting nog niet vinden en dat was ook mede te danken aan de goede L.Z. keeper. Aan de andere kant stond ook keeper Tim z’n mannetje daarbij voortreffelijk gesteund door z’n verdedigers Milan, Thijmen en Niels (speciaal teruggekomen van Terschelling!).

Na een minuut of tien kwam E1 toch op een voorsprong. Het was spits Jesper die liet zien hoe een echte spits het doet en schoot de bal fraai, via de paal, achter de L.Z. goalie. De ban was gebroken zou je zeggen maar niets was minder waar. L.Z. kwam binnen vijf minuten terug tot 1-1 door een onoplettendheid in de fc Harlingenverdediging. Het spel ging op en neer en het werd voor het talrijke publiek een spannende pot voetbal. Met deze 1-1 stand werd er gerust.
E1 wilde de wedstrijd winnen en zo op eigen kracht kampioen worden. Concurrent Terschelling speelde in en tegen Franeker en moest winnen om nog kans te houden op het kampioenschap. Na rust ging het toch weer even moeizaam voor E1.

Na een drietal minuten nam L.Z. brutaal de leiding en moest E1 alle zeilen bijzetten om het naderende onheil af te wenden. Er moest gescoord worden en na een fraaie aanval via Mees en Mika was het Luuk die een minuut na de treffer van L.Z. de bal hard in het dak van het doel schoot (2-2). Hierna kwam het bericht door dat Terschelling gelijk had gespeeld maar dat werd uiteraard niet aan de spelers verteld.

Het kampioenschap was dus zeker maar er moest nog een minuut of tien gespeeld worden en E1 ging door. Het spel van E1 werd beter en er kwamen wat kansen voor o.a Ronin maar keeper van L.Z. stond op de goede plaats. Ook Mees had pech met een mooi schot op de kruising en de derde fc Harlingen treffer hing in de lucht. Na een fraaie aanval, waarbij Luuk sterk doorzette en met fenomenale hakbal z’n tegenstander uitspeelde, knap voorgaf op Mika die de keeper op zijn beurt kansloos liet 3 – 2.

E1 had nu de smaak te pakken en ging weer vol in de aanval. Na een mooie onderschepping van Milan en een dito pass kwam Jesper alleen voor de keeper en maakte zo de 4 – 2. Wedstrijd gespeeld dacht iedereen maar L.Z. wilde nog niet opgeven. Men trok weer ten aanval en maakte al vrij snel de aansluitingstreffer 3 – 4. Het werd dus toch weer spannend alleen kwamen beide ploegen niet meer echt gevaarlijk door en dus kon E1, na het laatste fluitsignaal, voor de tweede keer de kampioensvlag hijsen. Een voortreffelijk resultaat voor het team dat vaak met goed voetbal de wedstrijden besliste. Ook de koelbloedigheid voor de goal was een pluspunt, want het draait er natuurlijk om doelpunten te maken. En wilde het voetballend niet lukken dan knokte het team zich vaak naar de overwinning. Na de wedstrijd was er (kinder)champagne en een fraaie kampioensmedaille voor de spelers, bloemen voor de begeleiding en in de kantine uiteraard de traditionele patat.

Jammer is dat het team na dit seizoen uiteen valt . Vijf spelers maken de overstap naar het grote veld in de d pupillen en vier spelers blijven nog een jaartje in de e pupillen. Al met al een prachtig eerste volledig seizoen onder de vlag van fusieclub Harlingen. Het team van E1 bestaat uit de volgende spelers: Tim Stellingwerf, Milan Noordeloos, Niels Attema, Mika Visser, Thijmen v.d. Ploeg, Ronin Nauta, Mees Nagel, Luuk de Bruin en Jesper Metz. De trainers van het team waren Tetze Helvrich en Sander Zeilmaker en de begeleiding bestond uit Karin Visser en Koos Metz.