Team van de Week: fc Harlingen C2

HARLINGEN ? Afgelopen weekend waren er niet veel wedstrijden te spelen vanwege de beker-/inhaaldag maar toch is er een team verkozen tot Team van de Week. Dit team wist zaterdag namelijk zeer overtuigend de thuiswedstrijd te winnen van AVC met 7-1. We gaan het hebben over fc Harlingen C2.

Fc Harlingen C2 is de trainingen aan het begin van het seizoen begonnen met een team dat behoorlijk aan elkaar moest wennen. Op een aantal spelertjes na is C2 ontstaan uit spelers die moesten doorstromen vanuit de D’s. Mede door de tomeloze inzet en hoge trainingsopkomst is er tot nu toe een goed combinerend elftal uitgekomen en daar mag ook zeker wel eens een compliment voor worden gegeven! Het team staat onder leiding van Ronald Zijlstra en elke dinsdag en donderdag worden de jongens getraind door Rienk Wijbenga en Henk Bleeker.

De allereerste competitiewedstrijd voor C2 was op 19 september tegen Beetgum. De wedstrijd werd in Beetgum verloren met 3-1 en deels waren de tegendoelpunten te wijten aan de mandekking. Maar daar gingen de trainers vol mee aan de slag en naarmate de competitie vordert, is te zien dat de paniekballen eruit gaan. Via goed combinerend voetbal proberen de jongens de aanval in te zetten. Fc Harlingen C2 komt uit in de derde klasse en moet het opnemen tegen teams als Tzummarum C1, St Arum/Stormvogels'64 C1, Zeerobben C3, Mulier C1, Nijland C1, Terschelling C2, SC Bolsward C3, SDS C2, SJO Dronrijp/Foarut C4. Ook al worden ze nu wat benadeeld door blessures van Giliam, Jakko, Joran en Jesler, de rest van de jongens weet het goed op te vangen.

Afgelopen zaterdag werd thuis de inhaalwedstrijd tegen AVC C2 gespeeld. Beide ploegen hadden tot nu toe nog niet gewonnen in deze competitie. De eerder gespeelde bekerwedstrijd eindigde in 4-3 winst voor fc Harlingen. Op papier dus een spannende wedstrijd, met mogelijkheden voor beide ploegen. Fc Harlingen begon zijn spel met meteen goed door druk te zetten op de tegenstanders en de eerste kansen ontstonden al snel. Het spel van fc Harlingen wordt elke week beter en er werd nu ook weer goed gecombineerd tussen het middenveld en de aanvallers. Het eerste doelpunt hing in de lucht voor fc Harlingen. Maar na een aanval van AVC viel, tegen verwachting in, het eerste doelpunt voor AVC. De jongens van Harlingen bleven nog steeds goed voetballen en Ricardo maakte na vier minuten de gelijkmaker.

De aanvallen van fc Harlingen bleven komen en Joshton maakte na een mooie aanval 2-1. Dit motiveerde de jongens allemaal en drie minuten later scoort Jarno; de stand werd 3-1. Tom werd gewisseld met Jelmer en Max kwam voor Joël in het veld. Er volgden enkele mooie aanvallen en uit de fraai genomen hoekschoppen van Lars moest bijna wel een doelpunt vallen. Maar het bleef 3- 1 tot de rust. Met een goed gevoel gingen de jongens de kleedkamer in.

Ook in de tweede helft liet fc Harlingen het betere spel zien. Lars maakte er 4-1 van met een prachtig afstandsschot. Op alle linies werd er goed gevoetbald en fc Harlingen kwam niet meer in de problemen. De verdedigers hadden alles onder controle en het middenveld en de aanvallers bleven goed combineren waardoor Lars er 5 -1 van kon maken. De kansen bleven komen en na het doelpunt van Joshton die de 6-1 noteerde, bracht Lars de eindstand op 7-1.

De vreugde was groot bij de jongens van C2, want na deze eerste overwinning staan ze niet meer als laatste in deze competitie en het welverdiende patatje, wat mede mogelijk gemaakt werd door Renje, lieten de jongens zich goed smaken! Volgende week moeten ze thuis tegen SDS en gaan ze wederom voor de overwinning. Want door het steeds betere spel verwacht de leiding dat deze overwinning vast niet de laatste zal zijn!