Team van de Week: F4

HARLINGEN - Zaterdag 27 maart staat de wedstrijd sc Terschelling F1 - FC Harlingen F4 op de agenda. Om 8.30 vertrekt de snelboot, dus de wekker gaat op deze zaterdagochtend al vroeg. De jongens van F4 zijn gedurende de overtocht druk met een spelletje of zijn lekker aan keuvelen. Op Terschelling aangekomen is het weer flink om geslagen. Het waait hard en de lucht begint te betrekken.

Iets na tien uur begint de wedstrijd, de jongens van de tegenpartij zijn flink uit de kluiten gewassen en gemiddeld een kop groter. Na vijf minuten staat Harlingen met 1-0 achter. Dit is erg zuur want de bal wordt van de doellijn gehaald, maar beland via een tegenspeler toch in de goal. Drie minuten later wordt ook de 2-0 gemaakt. Fysiek is Terschelling sterker, maar hun trainer geeft een compliment over het goede samenspel van Harlingen. In de tiende minuut maakt Wesley de verdiende 2-1. Toch is dit niet de ommekeer in de wedstrijd. Ondanks dat Ruben twee hele mooie redding heeft wordt de stand na een kwartier spelen 3-1. Ook wordt het op slag van rust bijna 4-1 maar de doelpaal voorkomt dit.

Na een korte pauze beginnen de spelers aan de tweede helft. Senna heeft het keepershirt overgenomen en moet gelijk vol aan de bak. Toch is Harlingen minder bang voor de tegenstander. Na 8 minuten stormen Jesse en Daniel samen op de goal van Terschelling af, maar vergeten te scoren. Een minuut later staat Daniel opnieuw voor de keeper door een mooie voorzet van Jesse. Toch wil de bal niet in het net belanden. Ook niet als Jesse een minuut later weer op de goal schiet. Aan de andere kant van het veld staat Senna zijn mannetje in de goal. Hij heeft een paar goede reddingen, maar hij staat machteloos als na 35 minuten de bal hoog in de goal wordt geschoten. De 4-1 wordt ook de eindstand op deze troosteloze dag.

Na de wedstrijd krijgen de spelers een zakje chips van het huis als dank voor hun inzet en aanwezigheid. Hierna begint de lange terugtocht naar de vaste wal.