Voetbal

Team van de Week: E2

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Eigenlijk zijn er twee teams als Team van de Week. Fc Harlingen C1 mag zich namelijk eerste kampioen noemen van het seizoen 2014/2015. Een prachtige prestatie van de mannen. In een zinderende wedstrijd afgelopen zaterdag wisten ze tegen YVC C1 te winnen met 4-0. Compleet met vuurwerk en bloemen werd er na de wedstrijd nog lang feestgevierd. En FC1 zou FC1 niet zijn als ze gewoon doorgaan met winnen in de competitie.

Maar fc Harlingen E2 wordt deze week even extra toegelicht. Want als je een willekeurige speler van E2 midden in de nacht wakker maakt en je zegt Wykels Hallum, dan zal hij als eerste zeggen 5-6 gewonnen. Voor de winterstop hebben ze daar namelijk een legendarische wedstrijd gespeeld die iedereen van E2 zich nog herinnert. E2 kwam toen 0-3 achter en ze knokten zich in de laatste minuut naar een 5-6 overwinning.

Afgelopen zaterdag speelden ze weer tegen Wykels en in deze spannende competitie zijn alle ploegen aan elkaar gewaagd. Onder de uitstekende leiding van Age begon E2 scherp aan de wedstrijd. Jasper had al snel een pittig duel te pakken en kreeg per ongeluk een schoen tegen zijn neus. Gelukkig bracht een koude spons uitkomst en Jasper kon weer verder. De wedstrijd speelde zich af op het middenveld en Jort en Allard werkten als paarden en wonnen vaak hun duel. Justin kwam het veld in en speelde Rejan op de rechter kant aan. Rejan dribbelde over de achterlijn en waar iedereen een voorzet verwachtte, prikte Rejan hem vanuit een onmogelijke hoek zelf in de goal 1-0.

Sil had een prima pass op Jasper die Jort vrij zag staan. Jort maakte het lekker af 2-0. Allard die een uitstekende wedstrijd speelde was niet te stuiten en er was een overtreding voor nodig om hem te stoppen. Allard belaste hem zelf met de vrije trap en peerde hem van dik 25 meter op de goal. De keeper kon redden, maar had hem niet klem en dat rook Jort en hij maakte de 3-0. Dat was een lekkere start, maar de Wykels zouden niet zomaar  opgeven. Wykels had een corner en de bal draaide over de Harlinger keeper Sil heen. Beau stond gelukkig op de juiste plaats en wist hem van de doellijn te koppen. Allard knalde evenlater de bal op de goal en de keeper was zelfs op 18 meter afstand kansloos, echt een wereldgoal.

De tweede helft was nog maar net begonnen en Finn had een slim balletje op Justin. Justin gaf een steekbal op Jasper en Jasper dolde een tegenstander uit en schoot de bal zeer bewust in de hoek 5-0. Dat ze als team speelden bleek onder andere uit de 6-0. De bal ging van Beau naar Jort en van Jort naar Rejan. Deze kwam samen met Jasper op de keeper af. Rejan was niet zelfzuchtig en tikte hem op Jasper die het klusje afmaakte. Had Wykels dan helemaal geen kansen? Zeker wel maar dan moet je wel langs de Harlinger keeper Sil.  Sil Kuperus speelde drie man uit op de zijlijn en hield het overzicht en vond Jasper de 7-0 én (uit een corner van Allard) nog een zeer knappe kopgoal de 8-0 maakte. Wykels maakt nog 8-1 maar dat maakte de jongens niet bang. Grote complimenten voor de jongens van E2.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda