Sport

Survivalvorm keert terug bij Teatse Tichelaar

Door Jeroen Pietersma
DRONTEN - Het einde van de landelijke survivalcompetitie nadert. Voor survivalatleet Teatse Tichelaar wellicht iets te snel. Met nog twee wedstrijden te gaan is een hoge positie in het klassement niet meer haalbaar. Dat is een teleurstelling omdat hij de afgelopen drie jaar steeds in het eindklassement het podium haalde. Bovendien is de concurrentie in deze BSC klasse behoorlijk toegenomen. Bij de survivalbond maakt men namelijk bij de veteranen geen onderscheid in leeftijd. Iemand van veertig jaar is veteraan, maar daarna is er geen onderscheid in leeftijd zoals in de atletiek. Dus iemand van 50 is ook veteraan maar valt in dezelfde klasse.

In september vorig jaar werd het seizoen begonnen in Bakkeveen waar een pilot BSC wedstrijd werd georganiseerd. Een op zichzelf staande wedstrijd. Teatse liep hier uitstekend (14e overall en 3e vet) en leek klaar te zijn voor het komende seizoen. Ook in de 1e BSC wedstrijd in Leeuwarden begin oktober liep het eerst nog goed, maar door een technische fout viel hij ver terug en eindigde teleurstellend als 23e en 4e vet. Daarna begonnen de problemen met een kwakkelende gezondheid. Eerst een keelonsteking, daarna de griep en steeds terugkerende verkoudheden deden een aanslag op het uithoudingsvermogen, met als gevolg teruglopende prestaties in de wedstrijden.

Steeds werd via trainingen en wegwedstrijden geprobeerd de conditie weer terug te pakken. Onder meer tijdens de Oerpolderloop in t Heidenskip en bij de Bonifatiusloop in Dokkum werden snelle tijden neergezet maar in de runs wilde het maar niet lukken. Enkele weken geleden tijdens de run in Oldenzaal was daar ineens weer sprake van een terugkerende vorm. De snelheid en het gevoel waren goed maar het eindresultaat viel nog wat tegen (25e en 8e vet).

Afgelopen zondag werd in Dronten een 1e BSC wedstrijd georganiseerd. Acht kilometer met 35 hindernissen. Teatse kwam als snel in een goed ritme terecht mede doordat in dezelfde 2e startgroep de topper bij de dames Bianca Rougoor was ingedeeld die steeds vlak voor hem liep en perfect als haas fungeerde. Het tempo lag hoog en na 1 uur en 14 minuten werd als 17e de finish bereikt (6e vet). Er deden 137 atleten mee. Eindelijk weer eens een aansprekend resultaat. Geen podium maar dat is in deze situatie bijna onmogelijk geworden. Over twee weken volgt de één na laatste wedstrijd in De Knipe.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda