?Supersunday? voor Dames 1 HMHC

HARLINGEN ? Het was 1 mei Supersunday voor de Harlinger Mixed Hockey Club omdat zowel de Dames als de Heren thuis speelden. De dames wonnen de belangrijke wedstrijd tegen Dash met 2-1.

De dames gingen om 12.45 uur van start tegen Dash uit Hoogezand Sappemeer. Op dat moment stond Dash vijfde in de competitie en Harlingen achtste, dus vanzelfsprekend gingen de dames er weer vol voor. De eerste helft begonnen de dames sterk, maar het vuur wat de afgelopen wedstrijden volop aanwezig was, ontbrak nu een beetje.

Desondanks werden mooie combinaties gezocht. Joyce Heida, die achterin overal ingezet werd, zorgde ervoor dat er mooie counteraanvallen ontstonden. In de eerste helft gingen Dash en Harlingen gelijk op. Harlingen had een paar doelpogingen maar kreeg de bal niet in de goal en keepster Akke van der Laan had weer een paar  mooie reddingen. De stand was 0-0 in de rust.
Na rust begon Harlingen sterker. De opdracht was om naar voren te hockeyen en rechtsback Monica Schaafsma begreep het meteen. Ze maakte meerdere mooie loopacties over de flanken. De Harlinger achterhoede kreeg het wat drukker maar redde zich prima dankzij voorstopper Bente Jongejans en laatste man Naomi Ammeraal.
Uiteindelijk vond Dash alsnog een gaatje en maakte het eerste doelpunt, 0-1. Maar Hannamay Tjalsma was weer op dreef en gaf na een lange rush de bal voor aan Hester Arends. Zij tipte op haar beurt de bal in de goal en maakte de gelijkmaker, 1-1. Na wat aanmoedigingen van inval-manager Astrid Schaafsma, knokte Harlingen terug en kreeg een strafbal. Helaas miste Nynke Arends maar ze maakte het meteen weer goed door een minuut later alsnog te scoren, 2-1. Uiteindelijk werd ze benoemd tot ‘Man of the Match’ en de eindstand was een spetterende overwinning met 2-1 op Dash. En dat op een Supersunday.