Voetbal

?Super Saturday? bij Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Morgen staat het Oostersportpark weer bol van de voetbalactiviteiten. En het zijn dit keer niet alleen de reguliere competitiewedstrijden die op het programma staan. Er is meer te beleven. Veel meer!

Het begint meteen ’s ochtends al om 9.00 uur. De eigen opgezette competitie voor 5- en 6-jarigen onder de naam Waddenrobkes spelen de finaleronde. Na de traditionele vlaggenparade wordt de laatste speelronde van de voorjaarscompetitie gespeeld bij de allerjongsten. Er zijn nog drie kanshebbers voor het kampioenschap. België, Zweden en Denemarken gaan uitmaken wie de wisselbokaal in ontvangst mag nemen. Aansluitend worden de finales van de penalty-bokaal gehouden. De winnaar mag op zaterdag 13 juni op de familiedag meedoen aan de Tinus Booij Penalty Bokaal. De huldiging van alle teams zal rond de klok van 10.15/10.30 uur plaatsvinden.

Op de overige drie velden zal er ook volop voetbal zijn want er moeten toch weer even 12 thuiswedstrijden door de overige jeugdteams afgewerkt worden. In de middag begint om 14.00 uur de wedstrijd tussen Zeerobben 2 en Rouveen 2. Het is een wedstrijd in het kader van de nacompetitie waarvoor het tweede zich heeft geplaatst. Inzet is promotie naar de res. eerste klasse. De heenwedstrijd in Rouveen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het kan dus nog alle kanten op. Na afloop van deze wedstrijd is het even bijkomen op het prachtige nieuw aangelegde terras van de club waar gelegenheid is om een hapje en een drankje te nuttigen en kan men zich langzamerhand gaan voorbereiden op de laatste wedstrijd van deze dag tussen Zeerobben 1 en LTC1. Zoals bekend heeft Zeerobben zich via een periodetitel geplaats voor de nacompetitie en mag zo proberen promotie naar de eerste klasse af te dwingen. De eerste wedstrijd in Assen werd een 1-4 overwinning. Morgen dus het vervolg.
En als uiteindelijk alle kruitdampen van deze dag zijn opgetrokken is er gelegenheid om nog even na te kaarten in de gezellige Robbenplaat. Kortom voor elk wat wils op een waarschijnlijk bomvol Oostersportpark.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda