Sport

Succesvol weekend voor de meiden van jazzdans en turnen

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen weekend kwam V&K-Stenenman uit op verschillende wedstrijden. De turnsters hadden een Noord Nederland toestel finale en de meiden van de jazzdans deden voor het eerst mee met het Iepen Frysk Kampioenskip D?ns.

Onder leiding van Kikki Ligthart waren de meiden van de jazzdans naar Jubbega afgereisd waar zaterdag de hele dag honderden dansers in verschillende disciplines hun beste beentje voor zetten. Het was de eerste keer dat V&K-Stenenman meedeed met een dergelijke wedstrijd dus het was best spannend om te zien hoe de groep zich zou verhouden tot de rest. Ze dansten op het gevoelige nummer Old Skin van Olafur Arnalds. Na een succesvol optreden bleek deze spanning overbodig want ze behaalden een prachtige tweede plaats. Een heel knappe prestatie van zowel de docent als de leerlingen. Dat belooft nog wat voor de toekomst.

De turnsters onder leiding van Marian Talsma waren bij de noord Nederlandse toestel finales waar ze zich in december en januari al voor geplaatst hadden. Senna de With, Chantal Hietkamp, Berber Koornstra, Esther de Jong hadden zich voor een aantal toestellen geplaatst. Ze hebben alle vier prima gepresteerd en dat resulteerde uiteindelijk in tweemaal een vijfde en een zevende plaats voor Senna, tweemaal een vijfde en een zesde plaats voor Esther. Berber pakte een gouden en een bronzen medaille en Chantal zelfs twee maal goud en een zilveren medaille.
Ondertussen was Merjema, een leerling van Angelique Bos, in Harkema voor ook een toestel finale. Ook zij heeft heel goed geturnd, ze behaalde een mooie zilver medaille.
Komend weekend mogen Senna, Berber en Chantal turnen op het NK all round en NK toestel finales. Zij hebben zich dus al weten te plaatsen bij de beste 36 turnsters van heel Nederland. Zij maken kans om Nederlands kampioen te worden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda