Voetbal

Subtoppers ontmoeten elkaar in Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Meestal net niet de laatste jaren. Maar wel meedraaien in de bovenste regionen. Zo zou je de beide grote verenigingen kunnen kwalificeren. Beiden ook even geproefd in de eerste klasse, maar niet voor lang. In het recente verleden mooie en spannende wedstrijden gespeeld, met wisselende resultaten. Nu op een zesde en derde plaats op respectabele afstand van koploper Veenwouden. Geen kans meer op een eerste periodetitel, maar daarover hoef je niet rouwig te zijn. Als je de statistieken bestudeert, kom je tot de conclusie, dat sporadisch een winnaar van deze titel ook promoveert en dat is nu juist wat beide clubs voor hebben dit voetbalseizoen.

Broekster Boys heeft tot nu toe een wisselende start van de competitie gehad. De selectie kampt(e) met nogal wat geblesseerden, maar dan nog kunnen ze een meer dan tweede klasse waardig team opstellen. Ook de Damwoudsters bekeren verder na een 2-1 overwinning op Dokkum, waar Zeerobben Oldeholtpade met 0-4 terugwees. 

Zeerobben heeft in de competitie eenmaal verlies moeten incasseren tegen Be Quick Dokkum en twee keer werd er gelijk gespeeld. Ze mogen bogen op de minst gepasseerde verdediging en ook het scorend vermogen blijft ruim in de pas. In een benefietwedstrijd dinsdagavond tegen plaatsgenoot fc Harlingen werd dat nog eens aangetoond getuige de 8-1 winst.
Een dergelijke score zal aanstaande zaterdag wel tot de vrome wensen behoren. We zullen natuurlijk wel alles op alles zetten om in de buurt van de koplopers te blijven, maar gemakkelijk winnen van Broekster Boys is een illusie. In de slotfase van seizoen 2015/16 werd thuis krap gewonnen met 1-0 en daardoor verspeelde BB zijn kansen op promotie en behielden de groenwitten deze kans nog wel.
Hoe dan ook het belooft weer een spannend treffen te worden op het Oostersportpark en we heten de gasten uit Damwoude van harte welkom. Zaterdag 29 oktober Zeerobben – Broekster Boys, aanvang 15.00 uur.

Programma:
Grootegast FC - VVI  
Hardegarijp - CVVO  
Meppel FC - Stiens SC  
TONEGO - Joure SC  
Veenwouden SC - Nijland  
Wâlde De - Be Quick Dokkum  
Zeerobben - Broekster Boys

|Doorsturen

Buienradar



Agenda