Sterke verdediging basis voor de overwinning

Je moet ergens beginnen, dus dan maar in de verdediging. Na zes doelpunten om de oren te hebben gekregen, moet je toch de draad weer oppakken. De complimenten gaan dan ook naar de defensie, met daar voor de hard werkende middenvelders. Met strijd en werklust sleepte de equipe van Schotanus en Attema de winst over de eindstreep. Een groot gedeelte van de wedstrijd heersten de gasten en kwam de thuisclub moeilijk onder druk vandaan. Toch beperkten de grote kansen zich tot ??n voor en ??n na rust, terwijl Zeerobben een aantal kansen onbenut liet, maar wel vier achter doelman Oosterhuis prikte.

Beide teams trokken fel van leer in de beginfase en de eerste mogelijkheid voor de groen-witten diende zich na vijf minuten aan. Dylan Drent, hij was weer lekker op dreef, gaf een gave voorzet en David van der Pol zag zijn kopbal met een geweldige reflex gekeerd door F.J. Oosterhuis. Even later was het wel raak. Dylan bediende Marcel Visser op de rand strafschopgebied, gehinderd door G.J. Spindelaar zag Marcel toch kans David te bereiken, met een hard diagonaal schot toverde hij de 1–0 op het scorebord. De rest van de eerste helft moest Zeerobben terug en had Hardegarijp het betere van het spel. Dit vertaalde zich in slechts één uitgespeelde kans voor Berwout Beimers, die hij ook nog zelf creëerde. In de dekking aangespeeld draaide hij zich vrij van Patrick van der Veen en met een tegendraads schot zag hij zijn inzet net naast gaan. Kort hierna ging Marcel Visser door in het strafschopgebied, terwijl zijn directe tegenstander hem uit evenwicht bracht ging de mogelijkheid verloren. Uit een identieke situatie schoot Marcel even later rakelings naast. Qua kansenverhouding een terechte stand.

Doeltreffende counters
Al in de eerste minuut van de hervatting kreeg Ralph Wietses uit een harde voorzet van Marco Landstra de kans op de gelijkmaker. De bal scheerde voorlangs, zonder dat de aanvaller of zijn verdediger er aan kwam. Voor de laatste linie van Zeerobben het sein om alert te blijven. De gastheren kwamen sporadisch over de middellijn en dankzij sterk verdedigen van het centrale duo bleven ze overeind. Dat de snelle efficiënte counter niet alleen voorbehouden is aan VVI, toonde Zeerobben in de 58e minuut. Uit een afgeslagen corner stuurde Marcel Visser David van der Pol de diepte in. Razend snel sloot Dylan Drent aan en met een loepzuivere pass bediende David Dylan, 2–0 in plaats van 1–1. Vijf minuten later werd David in dekking aangespeeld door Frank ten Hoeve, met een borstbal gaf hij Frank vrije doortocht. Zijn fabelachtige knal van ruim 20 meter verdween in de rechter bovenhoek, onhoudbaar voor Oosterhuis. Met deze riante voorsprong van 3–0 begon Zeerobben de wedstrijd weer in handen te krijgen en was het een kwestie van tijd tot de 4–0 werd aangetekend, door Patrick Amels na weer een snelle omschakeling, waarbij David van rechts de aangever was en Dylan een teenlengte te kort kwam. Voor de meegekomen Amels was het toen een koud kunstje. Met nog tien minuten te spelen geloofden de mannen van Rob de Jong het wel en werd de 5–0 nog gemaakt. Na een voorzet van Dylan kopte David binnen, het feest ging niet door, vrije trap Hardegarijp. In plaats daarvan maakte Jake Goldsmith in de slotseconden met een fraai geplaatst schot de ere treffer, eindstand 4–1.

Verdiend, maar geflatteerd
Hoewel de uitslag dus anders doet vermoeden, gaven de gasten uitstekend partij. In de voorgaande onderlinge confrontatie liet een beter Zeerobben de punten aan de bezoekers. Nu waren de rollen omgedraaid en menig enthousiast supporter uit Hardegarijp kon zich maar moeilijk vereenzelvigen met deze uitslag. Toch mag op basis van de kansenverhouding van een verdiende, maar geflatteerde overwinning gesproken worden. Zeerobben spoelt de bittere smaak van vorig week weg met vier uitstekende doelpunten en lijkt weer klaar voor het volgende doel, de tweede ronde van de beker uit tegen de niet geheel onbekende tegenstander Nijland.
Zeerobben: Jacob de Vries, Chekina Nzoko, Jordy Torenbeek, Patrick van der Veen, Pim Bleichrodt, Frank ten Hoeve, Albert Beuker, Patrick Amels, David van der Pol, Marcel Visser (70 min. Steven Beuker), Dylan Drent.