Voetbal

Start landencompetitie Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Wat een feest afgelopen zaterdag bij de start van de landencompetitie voor de Waddenrobkes bij Zeerobben. Veel kinderen, veel ouders en familie, een goede organisatie en prachtig weer. Een betere start kon de organisatie zich niet wensen.

De voortekenen waren al zeer positief. Afgelopen woensdag op de laatste training voor de start van de landencompetitie waren er maar liefst al 45 kinderen aanwezig. Sommigen hebben op zaterdag nog andere verplichtingen of zijn nog net iets te jong maar toch verschenen er zaterdag 35 kinderen aan de start van de competitie. Die werden verdeeld over maar liefst tien teams. En elk team had natuurlijk een bondscoach die de kinderen aanmoedigden met groot enthousiasme. 

Maar voorafgaand aan de eerste wedstrijd was er nog een kleine verrassing voor de kinderen. Hoofdsponsor van Zeerobben, Smeding Groente en Fruit, had namelijk voor alle Waddenrobkes een echte leren bal meegenomen. Uit handen van oud directeur Rinny Smeding ontvingen de kleinzonen Tycho en Remi als eerste deze bal symbolisch overhandigd.? Daarna konden de kinderen dan echt los.
De Waddenrobkes lieten zien dat ze er veel zin in hadden. Er werd vol vuur en enthousiasme gespeeld. Mooi om te zien hoe de kinderen worden voorbereid op het pupillen voetbal. Hier leren ze op spelenderwijs de nieuwe spelregels en zijn alle kinderen zoveel mogelijk aan de bal. Het plezier straalt er vanaf. En winst of verlies? Alle kinderen hebben een grote lach op hun gezicht! Voor sommige Waddenrobkes was het de eerste keer en best spannend. Het was dan ook mooi om te zien hoe de wat ‘oudere’ Waddenrobkes deze kinderen op sleeptouw namen. Zo kunnen ze in deze mooie competitie van elkaar leren en er met elkaar er een mooi voetbalseizoen van maken. Na afloop mocht iedereen twee penalty’s nemen en kregen de kinderen hun nieuwe bal mee naar huis. Woensdag trainen de Waddenrobkes weer van 17.00-18.00 uur op het Oostersportpark. Het ideale moment voor kinderen om kennis te maken met de Waddenrobkes en eens mee te trainen. De trainers staan er klaar voor.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda