Voetbal

Stannemet winnaar Kleinveldtoernooi 2016

Door Jeroen Pietersma
Stannemet, Sint Annaparochie 1 met consorten, heeft vorige week vrijdag de eerste prijs binnen gehaald op de 24e editie van het Kleinveldtoernooi. In de finale waren zij met 1-0 te sterk voor Fysiotherapie Rozengracht. In totaal hadden zich negen teams opgegeven voor dit toernooi en dit kwam bij de organisatie totaal als een verrassing, want bij de vorige edities had het toernooi respectievelijk 21, 16 en 18 deelnemers. Door de nacompetitie-verplichtingen van een aantal teams, waaronder titelverdediger LVV Friesland, werd de spoeling steeds dunner.

In de week voorafgaand aan het toernooi werd duidelijk dat Zeerobben geen nacompetitie-verplichtingen had en die gaven zich daardoor ook direct op onder de naam Fysiotherapie Rozengracht. In twee poules van ieder vijf teams werd er gestreden om één van de bovenste twee plaatsen, want alleen die plaatsen gaven recht op een plekje in de halve finale. 

In poule A werd Kantine Waddenhal de poulewinnaar en SMS Chilltime met coach Tonny Outhuyse nummer twee van de poule.
In poule B werd Fysiotherapie Rozengracht nummer één van de poule en werd Stannemet nummer twee van de poule, deze beide teams troffen elkaar later in de finale. De poulewedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor de Bildkers.

De eerste halve finale ging tussen Kantine Waddenhal en Stannemet. Kantine Waddenhal, met een zeer grote selectie, nam een fortuinlijke voorsprong, maar stond na vijftien minuten toch met lege handen. Michel Oegema schoot de winnende treffer prachtig tegendraads binnen zo zorgde hij ervoor dat de eerste finalist bekend werd. Uitslag 2-3.
In de tweede halve finale namen SMS Chilltime en Fysiotherapie Rozengracht het tegen elkaar op. De koek was op bij de chillers en de therapeuten SMS’ten naar het thuisfront dat zij de finale hadden bereikt.

Finale Stannemet – Fysiotherapie Rozengracht
Het spel ging op en neer en het was gelegenheidskeeper Tymo Bijma die de ploeg van aanvoerder Klaas Jan Bijlsma in de race hield. Drie honderd procent kansen van ongeveer zeven meter afstand ranselde hij uit het doel en voor een buitenstaander leek het alsof hij al jaren keepte, maar zijn eigen woorden waren: “Ach dit lukt me niet nog een keer hoor”.
Ook Stannemet kreeg kansen, maar ook Patrick Amels hield zijn doel lang schoon, totdat er in de tweede helft een onderschepping kwam van Etienne Kick, die de bal breed gaf op Klaas Jan Bijlsma. ‘Boelie’ ging er met de bal vandoor en gaf de bal strak voor op Harmen. Harmen hield het overzicht en legde de bal breed op de inkomende Etienne Kick en die kickte de 1-0 binnen.
Daarna werd er niet meer gescoord en scheidsrechter Hylke Jager floot na twee keer tien minuten voor het einde van wedstrijd en tevens einde van het toernooi.
De organisatie wil graag alle sponsoren, teams, vrijwilligers en de scheidsrechters Hylke Jager, Siefko Jager en Johan Osi bedanken voor het gezellige toernooi en volgend jaar staat editie 25 op het programma.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda