Voetbal

Sportplaats.nl Kleinveldtoernooi 2013

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op vrijdag 31 mei aanstaande vindt het jaarlijkse Kleinveldtoernooi plaats. Op de Vierkantsdijk te Harlingen wordt voor de 31e maal gestreden om de felbegeerde bokaal. Vorig jaar deden er vijftien teams mee, maar dit jaar is het aantal deelnemende teams maar liefst zestien. De inschrijving is gesloten, omdat het maximale aantal teams is bereikt. Uiteraard bent u als toeschouwer van harte welkom op 31 mei bij Robur. De entree is gratis.

Het toernooi begint om 18.30 uur en rond de klok van 21.00 uur beginnen de zangers Wiebe en Wijtze met de muziek. Eten, drinken, strijdlust, maar vooral gezelligheid zijn volop aanwezig op het terrein van voetbalvereniging Robur. Voor het eerst sinds jaren is de naam van de hoofdsponsor verbonden aan het toernooi. Een nieuw initiatief van de organisatie. Een ander initiatief is de inzameling van geld voor een goed doel. Het goede doel dat dit jaar is uitgekozen is Team Arie. Voor elk gemaakt doelpunten doneert de organisatie € 2 aan Team Arie. Naast het doelpuntengeld is er een collectebus aanwezig bij Robur en ook het geld uit de bus wordt gedoneerd aan Team Arie. Wietze de Wit is namens het team aanwezig om rond de klok van 23.00uur de cheque in ontvangst te nemen.
Team Arie doet mee aan de Alpe D’HuZes in de strijd tegen kanker. Alpe D’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ wordt op één dag de legendarische Alpe d’Huez tot zes keer toe beklommen. Een bijna onmogelijke opgave. Toch lukte het al heel veel deelnemers, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten. Sinds de start in 2006 is jaar na jaar een nieuw recordbedrag aan sponsoring opgehaald. Vanaf de eerste keer van de actie in 2006 wordt 103% van alle sponsorgelden aangewend voor onderzoek.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda