Sportief spektakel aan de Westerzeedijk

Zaterdag 13 mei 2017 zal de geschiedenisboeken ingaan als een belangrijke dag in de Harlinger sportgeschiedenis. Onder perfecte omstandigheden vond deze dag namelijk het inmiddels traditionele duel plaats tussen hockeyers van HMHC en voetballers van fc Harlingen.

Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat er een helft gehockeyd wordt en in de andere helft wordt er gevoetbald. De vorige editie werd gewonnen door de hockeyers dus de voetballers waren erop gebrand om dit recht te zetten en de felbegeerde schaal in bezit te krijgen. Er werd begonnen met een helft hockey, wat voor de voetballers duidelijk even wennen was. Toen ze eindelijk een beetje begonnen te snappen met welke kant van de stick je moet slaan was de eerste helft voorbij en de stand 3-0. Volgens de voetballers zaten hier wel een paar buitenspelgoals bij.

De hockeyers namen al een voorschot op de overwinning en begonnen vol vertrouwen aan de tweede helft. Bij vriendschappelijke hockeywedstrijden is het gebruikelijk de eerste bal aan de tegenstander te geven. Ze stonden dan ook raar te kijken toen de voetballers gelijk vanuit de aftrap scoorden. Deze helft hadden de hockeyers het lastig. Voordat ze konden wennen aan die grote bal was de wedstrijd al gespeeld. De eindstand werd uiteindelijk 8-4 voor de voetballers.
Waar de eerste en de tweede helft voor een van beide teams een beetje onwennig waren, bleek dat beide teams uitstekend tot hun recht kwamen bij de derde helft. Met een hapje en een paar drankjes werd er nog even gezellig nagepraat in het clubhuis. Mooie sportieve synergie die volgend jaar ongetwijfeld herhaald zal worden.