Voetbal

Spannende slotdag in tweede klasse I

Door Jeroen Pietersma
Wat had de thuisclub graag met een andere inzet dan nu tegen de kampioenskandidaat gespeeld. Helaas voor Zeerobben liet VEV geen steken vallen en bleef het gat tussen beide rivalen van zaterdag te groot. Zuidhorn hield de druk op de koploper. Zij maakten een geweldige reeks na de winterstop en staan slechts twee punten achter op de provinciegenoten.

Voor het bepalen van de kampioen zijn vier scenario’s mogelijk. In alle vier speelt Zeerobben een wezenlijke rol.

1. Wint Zeerobben en wint Zuidhorn in Dokkum tegen Be Quick Dokkum, dan is Zuidhorn de lachende derde.
2. Speelt Zeerobben gelijk tegen VEV en Zuidhorn wint, dan zal een beslissingswedstrijd de kampioen moeten aanwijzen, immers beide komen op 60 punten en doelsaldo is niet bepalend. Eindigt het in Dokkum ook in een gelijkspel zal VEV de kampioensvlag mogen hijsen.
3. VEV ’67 wint, dan zijn de Leeksters kampioen, ongeacht de uitslag in Dokkum.
4. Bij verlies van de koploper en de nummer 2, dan mag VEV’67 zich ook de beste noemen.

Genoeg reden om de ontknoping van deze thriller mee te maken op het Oostersportpark. Trainer Schotanus heeft al laten weten niets cadeau te doen. De mannen van Vlug en Vaardig uit Leek kunnen hun borst maar nat maken. Natuurlijk zal er Zeerobben alles aan gelegen zijn aan de sportieve plicht te voldoen. Of dat betekent, dat de ploeg van Attema en Schotanus tot het gaatje gaat, gelijk De Graafschap afgelopen weekend, zal zaterdag uit de doeken worden gedaan. Ook de wedstrijd in Dokkum is nog niet gespeeld. Het uitstekend voetballend Be Quick Dokkum heeft het Zeerobben ook zeer moeilijk gemaakt in hun thuiswedstrijd.

Ook in de kelder van de tweede klasse I zijn verschillende mogelijkheden. Heerenveense Boys speelt als vierde van onder nacompetitie. Welk team hen zal vergezellen is nog niet bekend. ONT, ’t Fean en Zwaagwesteinde strijden om lijfsbehoud.
Al met al een spannend slot, waarin de rol van Zeerobben medebepalend zal zijn als het om het kampioenschap gaat.
We verwachten vanuit Leek veel supporters om hun favorieten aan te moedigen, wij heten ze allen van harte welkom en ook vanuit Harlingen zal de steun van het ‘legioen’ bijdragen tot een spannende, maar vooral ook sportieve wedstrijd. Dat de beste moge winnen.

Programma van zaterdag 14 mei:
Be Quick Dokkum - Zuidhorn
CVVO - VVI
Fean '58 't - Heerenveense Boys
Nijland - Broekster Boys
ONT - Wâlde De
Zeerobben - VEV '67
Zwaagwesteinde - Hardegarijp

|Doorsturen

Buienradar



Agenda