Voetbal

Spannende ontknoping Wintercompetitie fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Zaterdag 27 februari speelde de jongste jeugd van fc Harlingen de laatste ronde voor de onderlinge wintercompetitie. En wat was het enorm spannend! Op deze finale dag rolden er aan het einde van de middag toch nog enkele verrassende winnaars uit de bus.

De finale
Een zonovergoten middag was het zaterdag. De finale van de wintercompetitie werd gespeeld en dit is traditioneel een 4 tegen 4 toernooi voor alle groepen op het eigen kunstgrasveld van fc Harlingen. Om even voor enen werd door organisator Jan Helvrich de teams bekend gemaakt en exact om 13.00 uur werd het startschot gegeven. Naast een 125 deelnemende spelers en speelsters waren ook de ouders, broertjes, zusjes en vele grootouders van de deelnemers naar het zonovergoten en zoals altijd zeer gezellige en sfeervolle sportcomplex op de Vierkantsdijk gekomen. Natuurlijk is het al weken spannend en bij veel spelers, maar ook wel bij de ouders, was het dan ook de vraag hoe hoog ze in het algemeen klassement stonden en of ze er ook nog met de hoogste eer vandoor konden gaan.
Op deze zaterdagmiddag waren wederom weer punten te verdienen. Deze konden en werden in een enkel geval ook bepalend voor wie er dit jaar de kampioenen van de wintercompetitie zouden worden. Dat er hard werd gestreden om de punten werd al snel duidelijk. Er waren vele mooie maar ook zeer spannende duels te zien deze middag.
De uitslagen waren deze middag:

Poule MP:
MP 1 6 punten 10 voor 3 tegen
MP 4 6 punten 4 voor 2 tegen
MP 3 6 punten 2 voor 3 tegen (doelsaldo was hier bepalend)
MP 2 0 punten 1 voor 8 tegen

Poule F1:
1. F 2 9 punten 4 voor 1 tegen
2. F 3 6 punten 3 voor 1 tegen
3. F 4 1 punten 1 voor 3 tegen
4. F 1 1 punten 3 voor 5 tegen

Poule E:
E 3 5 punten 2 voor 1 tegen
E 4 4 punten 3 voor 3 tegen
E 1 4 punten 3 voor 3 tegen (onderling resultaat was hier bepalend)
E 2 2 punten 3 voor 4 tegen

Poule MD/ME:
MD 1 9 punten 6 voor 0 tegen
MD 4 6 punten 5 voor 1 tegen
MD 3 3 punten 1 voor 3 tegen
MD 2 0 punten 0 voor 7 tegen

Poule D:
D 5 13 punten 16 voor 7 tegen
D 2 10 punten 10 voor 8 tegen
D1 9 punten 13 voor 4 tegen
D 3 6 punten 8 voor 11 tegen
D 4 6 punten 6 voor 13 tegen
D 6 0 punten 3 voor 14 tegen

De rekenmeester
Na het laatste fluitsignaal was het de beurt aan de rekenmeester Jan Helvrich om eerst uit te rekenen welke teams er met de dagwinst vandoor waren gegaan en de verdere uitslag om te zetten in dagpunten voor de spelers. Dit is nog al een werkje. Er waren dagpunten behaald en die moesten weer opgeteld worden bij de al behaalde punten in de eerdere rondes. Bij het tellen van de punten van de daguitslagen bleek maar eens te meer dat de laatste ronde weer zeer bepalend was geweest. Door de uitslag van deze speelronde en de hierbij behaalde punten was er toch nog een aantal verrassende verschuivingen in de ranglijst. Er werd van stuivertje gewisseld en anders was er wel een ‘runner-up’, die zich met de behaalde dagpunten hoog in het klassement wist te nestelen. Nadat alles bij elkaar opgeteld was, kon tot de prijsuitreiking worden overgegaan. De spelers en speelsters hadden zich al in grote getalen verzameld in de kantine en konden niet wachten! Op zeer vakkundige wijze deden jeugdvoorzitter Johannes Dijkstra en voorzitter Willem-Jan Kimp werden het woord.

Dankwoord
Maar voordat ze tot de daadwerkelijke prijsuitreiking over gingen was er eerst een speciaal woordje van dank voor Jan Helvrich, de organisator van deze wintercompetitie. Want het was Jan die er voor elke speelronde een behoorlijk aantal uurtjes zoet mee was om de teams weer zodanig in te delen dat deze zo gelijkwaardig mogelijk aan elkaar gewaagd waren. En dan moesten de spelers ook nog aan de hand van het individuele klassement ingedeeld worden, wat iedere ronde weer een behoorlijke puzzel was. Jan werd door de beide voorzitters dan ook hartelijk bedankt voor zijn tomeloze inzet en kreeg als dank een mooi boeket bloemen en applaus van de aanwezige spelers en ouders.
Maar een toernooi zonder scheidsrechters is geen toernooi. En zo werden ook Age Tichelaar en Peter Nieboer door de beide voorzitters nog even naar voren gevraagd. Met een mooi aandenken en luid applaus werden ook zij bedankt voor hun inzet. Want het waren Peter en Age die bij alle zaalrondes maar ook bij de twee 4 tegen 4 toernooien als scheidsrechter present waren om de wedstrijden in goede banen te leiden. Het waren ook teveel vrijwilligers om op te noemen maar uiteraard werden ook zij enorm bedankt voor hun inzet. En toen was het tijd voor de winnaars! De jeugd zaten met strakke kopjes van de spanning af te wachten wie er nu de kampioenen van de wintercompetitie 2016 waren.

De winnaars Klasse MP/F5/F4:
1e prijs : Vigo Zijlstra 16 punt ; 2e prijs : Mike Vlieger 14 punt ; 3e prijs : Yalenka Hiemstra 13 punt.
Klasse F 1 / F 2 / F 3:
1e prijs: Gijs van der Meijden 16 punt : 2e prijs : Hessel Oswald 15 punt ; 3eprijs: Wesley Scholtheis 14 punt.
Klasse E pupillen:
1e prijs: Jorn Willemse 19 punt ; 2e prijs : Beau Kimp 17 punt ; 3e prijs Milan Noordeloos 16 punt.
Klasse MD/ME:
1e prijs : Inez Wijkstra 17 punt ; 2e prijs Isa Brandsma 14 punt ; 3e prijs Iris Bergman 13 punt.
Klasse D pupillen:
1e prijs : Jelke de Jong 20 punt ; 2e prijs Hessel Faber 19 punt ; 3e prijs Martijn Homminga 18 punt.

Voor alle prijswinnaars waren er gouden medailles met het logo van fc Harlingen aan een draaglint. Maar traditiegetrouw werden de spelers die niet in de prijzen vielen niet vergeten. Voor hen werden er mooie herinneringsmedailles met het clublogo aan een lint uitgedeeld. En hierbij kwam er bij fc Harlingen een einde aan de wintercompetitie 2015/2016. Voor een paar teams was de competitie inmiddels alweer begonnen, maar vanaf komend weekend gaan alle teams weer los en wordt er weer naar hartelust gevoetbald.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda