Voetbal

Spannende competitie Zeerobben nadert ontknoping

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - In de allereerste competitiewedstrijd kreeg Zeerobben een bittere teleurstelling te verwerken. Tegen een sterk verjongd Leeuwarder Zwaluwen werd een onverwachte nederlaag geleden. En juist in het onverwachte ligt achteraf misschien wel de verklaring. Een jong team, dat in de aanloop naar de competitiestart boven verwachting presteert en beloftevol aan de start verschijnt tegen een eveneens jong elftal, dat niet gehinderd door enige druk gemakkelijk kan voetballen. Dat persoonlijke fouten dan de beslissende factor voor het verlies van Zeerobben worden is inherent aan het verloop van dit duel. En 22 wedstrijden verder spelen beide teams in Leeuwarden de return in totaal andere omstandigheden.

Een bekende Harlinger trainer beweert dat de strijd om de bovenste plaats tussen de oren gewonnen wordt. Hij zou best eens gelijk kunnen hebben. De voorsprong die de drie koplopers voor de winterstop op Zeerobben hadden, is bijna teniet gedaan en het verschil in punten is dermate klein, dat ook na zaterdag niet gezegd kan worden wie met de hoogste eer gaat strijken. Leeuwarder Zwaluwen verloor na de winterstop vier keer en raakte daardoor de koppositie kwijt aan stadsgenoot Blauw Wit ’34. Toch zal trainer Mark Bosma zich niet kansloos achten om eindelijk een stap om hoog te zetten. Ze zaten er de afgelopen jaren dichtbij in ieder geval.
Het toeval wil, dat zaterdag eveneens de topper Be Quick Dokkum tegen koploper Blauw Wit ’34 op het programma staat. Ook zij speelden hun eerste competitiewedstrijd tegen elkaar in Leeuwarden. Blauw Wit ’34 won met 2-1. De Dokkumers staan slechts drie punten achter hun opponent van zaterdag, dus winst is geboden in deze zes punten-wedstrijd. Het verschil tussen nummer twee Zeerobben en nummer vier Leeuwarder Zwaluwen bedraagt ook drie punten. Gelukkig kan trainer Inne Schotanus over een bijna complete selectie beschikken en zal hij zijn voetbal-gogme inzetten om de 1-3 nederlaag te revancheren tegen een niet te onderschatten sterke tegenstander. Zeerobben verwacht veel publiek bij Leeuwarder Zwaluwen-Zeerobben op zaterdag 25 april om 14.30 uur op sportpark Nylân. De morele ondersteuning van veel Harlingers verdienen de groenwitten en kan helpen tot de totstandkoming van een goed resultaat.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda