Sport

Slotavond biljartvereniging Centraal

Door Jeroen Pietersma
Op de laatste avond van het seizoen, spelen de biljarters van Centraal hun slotpartij, bestaande uit een zogenaamde Blitz-partij. Iedere speler moet een aantal caramboles libre, een aantal bandstoters en ??n drie bander maken en de speler zegt van te voren welke spelsoort hij speelt. Soms zijn het korte partijen, maar het duurt ook weleens langer. De spelers werden verdeeld over twee groepen. Door omstandigheden waren een aantal jammer genoeg afwezig. Degenen die wel aanwezig waren hadden een mooie, afsluitende biljart avond.

In groep A was het tot aan de laatste wedstrijd nog niet duidelijk wie met de prijzen naar huis zouden gaan, behalve dan de eerste prijs.

Frank Ploeg speelde de hele avond onder zijn kunnen en kende weinig geluk. Normaal zit hij altijd in de prijzen, maar misschien heeft hij gedacht: een ander mag ook weleens winnen. Aan zijn reacties te zien tijdens de wedstrijden, was dat toch niet het geval. Tegen Stef in de laatste partij had hij het wel op zijn heupen en won gedecideerd.
Diezelfde Stef Foekema had het deze avond ook niet. Ook hij miste ballen die anders bij hem altijd raak waren en ook hij zit bijna altijd bij de prijswinnaars. Geen mooie afsluiting van het seizoen voor hem. Wel wist hij Richard te verslaan.
Jan Outhuyse startte voortvarend en leek op weg naar een honderd procent score, maar Henk en Richard zaten hem in de laatste partijen dwars. Sneu voor de penningmeester dat hij op het eind net buiten de prijzen viel.
Henk Metz wist drie van de vijf partijen te winnen. Een aantal keren leek hij dik het schip in te gaan, maar herstelde zich dan weer wonderbaarlijk. Tegen Theo was hij kansloos, maar verzuimde te winnen van Richard.
Deze won ook drie van de vijf partijen, soms op het nippertje, maar winst is winst en dan glunderde Richard van plezier, hoewel je duidelijk aan hem ook wel kon zien dat hij over de uitslag aardig in zat, vandaar bij winst de opluchting.
De man die bijna niet te verslaan is, is Theo Kalksma. Hij verloor alleen van zijn beste maat Jan Outhuyse. En Jan liet dan ook zeer duidelijk merken en horen dat hij gewonnen had. Theo zijn reactie was tamelijk koel door te zeggen: dat kan gebeuren. Als kampioen heb je ook vaak het geluk aan je zijde, maar dat hoort ook zo.

In de andere groep speelde men een wedstrijd minder omdat iemand onwettig afwezig was. Ook in deze groep was het spannend tot aan het einde. Het hele seizoen heeft Jan Faber het niet en nu ook weer niet. Misschien is er één troost, hij won wel van Hessel en dat kan niemand anders zeggen. De gedachten van Jan waren hoogst waarschijnlijk bij het cadeau van zijn vijftigjarig huwelijk.
Nico Outhuyse is geen man van deze korte partijtjes, geef hem maar een partij driebanden. Deze avond gingen de ballen als ze er achterom konden, gingen ze ook achterom en een mooie klos zat er ook vaak in. Volgende keer beter, hou de moed erin.
Ido Homminga startte prima, kwam daarna even in een dip. Al hoofdschuddend klauterde hij toch weer bij de wal op en won de helft van zijn partijen.
Een grote favoriet voor de eerste prijs is altijd Guus Gerritsen van der Hoop. Hoewel hij de meeste caramboles moet maken, lukt het hem vaak. Deze avond moest hij zijn meerdere erkennen in jongste lid van de vereniging Hessel De Makkummer. Biljarten is eigenlijk maar een bijzaak en daarom wensen wij Guus straks veel sterkte toe.
De verrassing van de avond was Hessel Hutchinson. Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen is een groot raadsel. Hij verloor slechts één partij en Hessel kon zij geluk niet op, dit was zijn avond.

Voorzitter Henk Metz reikte met een toepasselijk woordje de prijzen en wenste iedereen alvast een goede vakantie. Het biljart seizoen wordt aanstaande zondag officieel afgesloten met een barbecue bij Richard en Hanneke in Oosterbierum.

Uitslag van de Blitz-partij:
Groep A:
1. Theo Kalsma
2. Richard Zeinstra
3. Henk Metz

Groep B:
1. Hessel Hutchinson
2. Guus Gerritsen van der Hoop
3. Ido Homminga

|Doorsturen

Buienradar



Agenda