Sport

Slotavond biljarters Hotel Centraal

Door Jeroen Pietersma
Het seizoen 2015/2016 zit er voor de spelers van bv Centraal op. Het seizoen werd afgelopen donderdag besloten met een slotpartij die bestaat uit een Blitz-partij op afroep. Elke speler moet voordat hij een carambole maakt zeggen uit welke spelsoort dat wordt. Er is een keuze uit drie soorten, namelijk libre, bandstoten of driebanden. De spelers werden verdeeld in twee groepen. Door vakantie en werk ontbraken er een aantal leden. Elke groep bestond uit zes spelers. Iedereen speelde in zijn groep tegen elkaar en dat betekende vijf partijen. Bij dit soort wedstrijden zijn er altijd grote verrassingen en zowel geluks- als pechvogels.

In de A-groep nam Nico Outhuyse het op tegen zwager Ido Homminga en Nico ging voortvarend van start. Ido zat maar te wachten tot hij aan de beurt kwam. Nico kon zijn goede start geen vervolg geven en verloor toch nog kansloos van Ido. Maar Nico dacht bij zichzelf: in de volgende partijen begin ik niet zo voortvarend. Ido nam het daarna op tegen Harry van der Slacht en dan weet je het wel. Harry won gedecideerd, omdat Ido de driebanders niet kon maken. Jan Faber ging ook kopje onder tegen Harry. Corrie Hobma had zoals het bij een goede opa hoort, de Avondvierdaagse gelopen met zijn kleindochter. Hij kwam daarom wat later, maar hij had de vaart er nog steeds in. In een mum van tijd liet hij tegenstander Hessel Hutchinson op nul caramboles staan. Hierna sloeg bij Corrie de vermoeidheid toe, hij verloor van Jan Faber, Nico en Harry. Alleen tegen Ido kende hij een opleving. Ido wist nog wel te winnen van Hessel en de wat te wisselvallig spelende Jan Faber, die dus won van Hessel, met veel moeite en Ido. Na de nederlaag in de eerste partij wist Nico daarna al zijn partijen te winnen, behalve tegen Harry, deze avond zeer sterk spelend. Hessel speelde niet onverdienstelijk, maar moest soms met één carambole verschil zijn meerdere erkennen in de tegenstanders.

In de andere groep ging het er ook spannend aan toe. de grootste pechvogel, letterlijk en figuurlijk, was Guus Gerritsen van der Hoop. Door het niet maken van één carambole libre, de gemakkelijkste spelsoort, tegen Jan Outhuyse ging de groepswinst aan zijn neus voorbij. Frank Ploeg begon met een overwinning op Jan Outhuyse. Hier waren de driebanders ook weer beslissend. Tegen de deze avond ontketende Theo Kalksma kwam hij twee caramboles tekort voor de winst en ook trok hij tegen Henk Metz aan het kortste eind. Wel versloeg hij de bijna onverslaanbare Guus en ook Anne van der Meer moest er aan geloven. Anne had geen gelukkige avond. Hij kwam telkens een paar caramboles te kort voor de winst. Maar Anne is altijd een goede verliezer. Jan Outhuyse heeft het soms op zijn heupen en als je tegen hem speelt, weet je het nooit. Soms maakt hij de bijna onmaakbare ballen alsof het een fluitje van een cent is. Tegen Henk Metz leek hij te verliezen, maar hij maakte wel de laatste driebander en Henk niet. Tegen Frank en Theo had hij het nakijken al scheelde het niet veel. Toch kon Jan twee mooie overwinningen op zijn naam schrijven, tegen zwager Corrie is altijd fijn, maar ook Guus wist niet van hem te winnen, die ene bovengenoemde carambole deed Guus de das om. Henk was deze avond wat minder in vorm, maar had ook de pech om van Jan Outhuyse en Theo met maar één carambole verschil te verliezen, dat deed wel even zeer. Guus moest van alle spelers van Centraal de meeste caramboles maken, want hij is verreweg de beste biljarter van de club. Helaas ging het deze avond net mis tegen Jan O. en de voor hem altijd moeilijk te bespelen Frank. Theo was wel in vorm. Hij wist op de partij tegen Guus na, al zijn wedstrijden te winnen, soms weleens met wat mazzel, onder andere een mooie klos bij het maken van de laatste driebander. Als je maar één partij verliest, ben je de echte winnaar.
Voorzitter Henk Metz reikte na de klok van twaalf de prijzen uit en de niet prijswinnaars kregen een lekker beenhammetje. Zo werd met veel spannende partijen het seizoen besloten. De eerste donderdag na de Visserijdagen is de start van een nieuw seizoen.

Uitslag:
Groep A:
1. Nico Outhuyse
2. Harry van der Slacht
3. Ido Homminga
4. Jan Faber
5. Corrie Hobma
6. Hessel Hutchinson

Groep B:
1. Theo Kalksma
2. Frank Ploeg
3. Jan Outhuyse
4. Guus Gerritsen v.d. Hoop
5. Henk Metz
6. Anne van der Meer

|Doorsturen

Buienradar



Agenda