SJO Nieuws:D1 en B1 grijpen op slotdag van competitie net naast

D1 en B1 grijpen op slotdag van competitie net naast de titel HARLINGEN - Voor de jeugd teams van de SJO Robur-Harlingen die in de reeksenspelen zit de competitie voor de najaarsreeks er weer op. Voor zaterdag 14 december staan er alleen nog enkele inhaalwedstrijden op het programma. Voor de jongens van B1 stond er nog een eventueel kampioenschap op het spel, zij moesten dan zelf winnen en waren daarna afhankelijk van het resultaat van directe concurrent DTD.

B1 begon scherp aan de wedstrijd en na al enkele mooie kansen te hebben gehad, was het Carlo die uit een voorzet van Bas de 1-0 scoorde. En vrij snel hierna was het al 2-0 toen Bas uit een voorzet van Carlo scoorde. B 1 bleef goed doorgaan en vlak voor de rust werd het zelfs3-1 toen Bas goed doorging op een dieptepass van Carlo en scoorde. Na de rust was het binnen enkele minuten 4 -1 toen Mark Jan vanaf de 16 meter raak schoot. En nog geen 5 minuten later was het weer Mark Jan die de stand op 5-1 zette. B 1 hield de gang erin en uit een corner van Jesse scoorde Rudy6 -1. Hierna nam B1 wat gas terug en wist Stiens terug te komen tot 6-4. Na het eindsignaal was het wachten op bericht uit Jelsum, want bij puntverlies van DTD was B 1 kampioen, maar heelaaswisten deze hun wedstrijd met 4-0 te winnen en moest B1 genoegen nemen met een toch wel mooie tweede plaats.

De wedstrijd van MB1 tegen Tzummarum MB1 werd een weekje uitgesteld.

De mannen van C1 moesten het thuis opnemen tegen Terschelling C 1 en zij lijken na een paar dipjes de zaken weer op de rails te hebben, want ook deze wedstrijd werd weer met winst afgesloten. En dusmoesten de Terschellingers weer huiswaarts met een 7-3 nederlaag.

Voor D1 was het D day. Het begon als koploper ( op doelsaldo) aan deze speelronde, maar de naaste concurrenten Terschelling en Sparta (beiden evenveel punten als D1) konden het feest nog verstoren. D1 begon goed en wist via Antal op 1-0 te komen, met goed voetbal werden er meer en meerkansen verkregen maar het geluk zat niet echt mee, maar nog voor de rust was het Arjan die er 2-0 van maakte. In de rust kwam het bericht binnen dat Terschelling,, maar,,met 8-1 had gewonnen, dus deze concurrent waren ze kwijt. De tussenstand van Sparta was minder geruststellend8-0 voor, maar D 1 had het nog in eigen hand. Maar FVCdeed zijn sportieve plicht en gaf veel weerstand en scoorde zelfs de 2-1. Hierna zette D1 alles op alles en wist door doelpunten van Arjen en Remko 2x op 5-1 te komen. In een alles of niets situatie ging D1 massaal ten aanval maar de broodnodige doelpunten bleven uit. En toen het laatste fluitsignaal had geklonken kwam uit Deinum de onheilstijding dat Sparta met 21-0 had gewonnen en op doelsaldo D1 had gepasseerd. Maar toch een mooie tweede plaats mannen met evenveel punten als de kampioen en de nr.3.

D 2 moest uit naar Arum en dit was volgens de ooggetuigen een wereld van verschil met de vorige wedstrijd. D 2 kwam totaal niet in de wedstrijd en zag al snel tegen een 4-0 achterstand aan, waarna Ayrton er 4-1 van maakte, na de rust nog steeds een D2 dat dolende was en niet zijn nivo kon halen. Arum ging door en scoorde nog 2 maal zodat de eindstand 6-1 werd.

MD 1 sloot de competitie in stijl af. Zij moesten tegen LSC MD3 en lieten zien steeds beter te gaan spelen. Na al enkele kansjes te hebben gehad was het Ashley die MD 1 op voorsprong zette 1-0. En evenlater was het Frederique die er 2-0 van maakte. MD 1 voerde de druk op, maar schoten van Laura, Tracey, Romy, Ashley, Nicky en Juliagingen er net niet in. Uit een pass van Sabine ging Romy goed door en scoorde de 3-0 en nog voor de rust was het Tracey die score uitbouwde naar 4-0.Na de rust waren er enkele omzettingen in het team en gingen de verdedigsters en de keeper voorin spelen. MD 1 ging door met aanvallen, maar ook nu gingen schoten van Meike, Sabine, Jelena, Julia en Romy er nog niet in. Maar halverwege de tweede helft was het Romy die er 5-0 van maakte en even later scoorde zij ook de 6-0. Nadat ook Tracey, Sabine, Meike en Laura had nog hadden geprobeerd met afstandsschoten was het Ashley die er 7-0 van maakteen op aangeven van Frederique was het Jelena die de eindstand op 8-0 bepaalde. Door deze overwinning zijn de meisjes MD1 op een mooie tweede plaats geëindigd in de competitie en zitten ook nog bij de laatste 10 ploegen in de strijd om de KNVB beker voor meisjes 7 tallen.

E1 moest in zijn laatste wedstrijd uit naar FVC E3 en nam in een leuke wedstrijd via Martijn een 0-1 voorsprong, maar nog voor de rust wist FVC weer terug te komen 1-1. Ondanks dat de tegenstanders fysiek allemaal een maatje groter waren bleef E1 goed spelen en combineren en nam via opnieuw Martijn een 1-2 voorsprong. Maar ondanks goed verdedigen van Hessel en Rutger en goed keeperswerk van Dani werd het 2-2. De middenvelders Robin,Martijn en Melvin zwoegden er op los en zorgden ervoor dat de spitsen Ronin en Jesper aanvooer van ballen kregen en in de laatste minuut scoorde Robin nog de 2-3 en leek de winst binnen, maar in de blessuretijd scoorde FVC alsnog de 3-3 en kreeg E1 een Beetje te weinig, de E1 wist een mooie 4e plaats in de competitie te halen.

Nadat E2 vorige week eigenlijk al niet meer te achterhalen was voor de concurrentie en officieus kampioen was geworden, werd het kampioenschap nu officieel, want door een mooie 0-2 overwinning op AVC, doelpunten van Jelke en Noah konden ze nu echt gaanfeestvieren en gehuldigd worden.
En in een heuse limousine werd de terugreis naar Harlingen aanvaard alwaar er na het maken van de kampioensfoto nog een leuk feestje losbarstte op het Balkland.

De wedstrijd van E3 tegen SSS 68 E1 werd op verzoek van de tegenstanders uitgesteld.

E4 moest thuis spelen tegen Sparta E4 en wist deze wedstrijd in 7-3 winstpartij om te zetten.

De wedstrijd Hardegarijp F2 ten SJO Robur-Harlingen F1 werd afgelast.

Ook op het sportpark aan de Vierkantsdijk was het feest, want nadat vorige al door F2G het kampioenschap was behaald wisten ze ook hun laatste wedstrijd met 7-0 winnend af te sluiten zodat dit kampioenschap met de ongeslagen status werd behaald. En na afloop van deze wedstrijd werden ze dan ook op de kampioensfoto gezet en officieel gehuldigd met medailles en een heuse kampioensschaal.

Voor F4G stond er een uitwedstrijd tegen Minnertsga F3 op het programma en deze werd met een mooie 0-12 overwinning afgesloten. Balint scoorde 0-1,0-2,0-3,0-4 en 0-5 waarna Cenk er 0-6, 0-7 en 0-8 van maakte.Na de rust scoorde Balint 0-9 en Cenk scoorde 0-10 en 0-11 waarna Cynthia de eindstand op 0-12 bepaalde.

Al met al kan de SJO Robur-Harlingen in het eerste halfjaar van haar bestaan terugzien op een goede start, want met 2 kampioenen, 6tweede plaatsen, 2 derde plaatsen,2 vierde plaatsen en C1 dat bij het ingaan van de winterstop 2e staat in de competitie en ook nog een MD 1dat het in de beker voor meisjes 7 tallen uitstekend doet en hier inmiddelsde laatste 8 heeft bereikt, mag je best welzeggen dat je het goed doet als vereniging.