SJO Nieuws: Voetballen in de hagel

HARLINGEN - Zaterdag 9 november was voor de SJO Robur-Harlingen een zaterdag met wisselende resultaten en ook de weersomstandigheden voor de teams waren wisselend. Want waar de vroege vogels tijdens hun wedstrijden werden geteisterd door regen, hagel en harde wind, daar speelden de latere teams in een lekker zonnetje.

De mannen van B1, welke door een misstap van DTD inmiddels alleen op kop waren gekomen moesten thuis tegen Oosterlittens B1. Voor de beker was hier met 3-1 van verloren dus ze wisten dat het lastig ging worden. B1 begon goed en had het betere van het spel maar de kansen gingen er helaas niet in. En tegen de verhouding in was het Oosterlittens dat uit de eerste de beste aanval op voorsprong kwam. B1 ging niet bij de pakken neerzitten en zette de gasten weer onder druk. Maar uit een counter werd het vlak voor rust nog 0-2. In de tweede helft weer een veel beter B1 dat enkele vrije trappen vlakbij het doel en een handvol mooie kansen kreeg, maar deze werden niet benut. Uit een penalty wist B1 de marge te verkleinen tot 1-2 en het werd nog spannend, maar uit een counter werd het vlak voor tijd nog 1-3.

Het meisjes MB1 team genoot van een dagje vrij, omdat hun wedstrijd werd uitgesteld.

Ook de jongens van C1 blijven het goed doen. Deze keer moest er tegen Minnertsga C 1 worden gespeeld en dit werd een 7 – 0 overwinning voor de SJO-ers. Zodat zij zich bovenin de ranglijst handhaven.

SJO Robur-Harlingen D1 moest uit naar medekoploper Sparta 59 D1. In de wetenschap dat Sparta op en van Terschelling had verloren zou er bij winst een mooi slagje geslagen kunnen worden. Maar Sparta liet vanaf het begin zien dat zij dit foutje even wilden rechtzetten en zij begonnen met de wind in de rug R/H D1 onder druk te zetten. En het was mede aan goed keeperswerk van Connor te danken dat de 0 op het scorebord bleef. Sparta had het overwicht en D1 kon hier maar weinig echt goede aanvallen tegenover zetten en op slag van rust was het Sparta dat de leiding nam 1-0. Na de rust had D1 windvoordeel, maar het was Sparta dat domineerde. Maar halverwege de tweede helft kwam D1 steeds beter in de wedstrijd en kreeg ook wat kansen en leek er een doelpuntje aan te komen. Dit kwam ook maar helaas was het Sparta dat scoorde 2-0. In de resterende speeltijd ging D1 er nog vol voor en het was Remko die de spanning terugbracht toen hij 2-1 scoorde. Maar in de resterende tijd wist Sparta het doel dicht te houden. In de strijd om het kampioenschap is het nu ongekend spannend met 4 ploegen die heel dicht op elkaar staan bovenin.

D 2 moest thuis tegen Makkum D2. In de eerste helft die werd geteisterd door hagel en regen speelde de strijd zich voornamelijk op het middenveld af en werd er niet gescoord. Na de thee leek Makkum aan de leiding te komen, maar de spits miste alleen voor de keeper. Hierna kreeg D2 steeds meer overwicht en scoorde dan ook de verdiende 1-0. D2 bleef goed doorgaan en bouwde de score uit tot 5-0, waarna Makkum de 5-1 mocht maken. In de slotfase kwam Dennis Bouma na lang blessureleed zijn opwachting weer op de velden maken en hij bekroonde zijn terugkeer meteen met een mooi doelpunt 6-2.

Het meisjes MD1 team moest uit naar Zeerobben MD1. Behalve dat een onvervalste derby is speelt ook de strijd tussen vriendinnetjes en klasgenootjes hierin mee, want verlies betekent natuurlijk enige pesterijtjes. Robur-Harlingen MD1 begon goed en kreeg direct al enkele kansen maar schoten van Romy, Ashley, Laura, Julia en Jelena gingen er niet in. Ook Zeerobben kreeg kansen maar de verdedigsters Tracey, Sabine en Nicky wisten dit onschadelijk te maken en anders was daar wel keepster Frederique die de bal keerde. Doordat MD1 wat slordiger ging spelen kreeg Zeerobben wat meer de ruimte en zij scoorden dan ook de 1-0 uit een counter. Hierna ging MD1 weer wat beter spelen en het was Romy die de gelijkmaker erin schoot 1-1. Na de rust met Jelena in de goal en Frederique in de spits had Zeerobben het windvoordeel en zij kwamen er enkele keren gevaarlijk uit mar de mD1 verdediging stond goed te voetballen en anders was daar wel Jelena die enkele mooie reddingen had. MD 1 ging steeds beter spelen en kreeg enkele mooie kansen maar deze gingen heelaas net over en naast of de keepster pakte ze. Maar uit een mooie aanval van Romy en Frederique kwam de bal bij Juliaen deze scoorde de 1-2. In de slotfase drukte Zeerrobben nog wel even aan en kregen zij enkele corners op mar deze werden allemaal onschadelijk gemaakt, zodat de zeer goed leidende scheidsrechter Anne Bleeker met een 1-2 overwinning voor MD1 deze zeer sportieve wedstrijd kon affluiten.

E1G moest thuis tegen titelkandidaat Leovardia, na een moeizaam begin van E1 nam Leovardia een 0-2 voorsprong. Hierna kwam E1 weer wat beter in de wedstrijd en dit tot de rust vast te houden. Na de ranja zat E1 beter in de wedstrijd en kreeg ook enkele mooie kansjes welke er helaas niet ingingen. Leovardia wist dit nog wel 2x te doen in de tweede helft zodat er voor E1G helaas een 0-4 nederlaag was.

Ook E2 moest aan de bak. Ook zij hadden een thuiswedstrijd en wel tegen Dronrijp E 3. E2 begon goed want al na 20 seconden scoorde Noah de 1-0 en Jelke maakte er al snel 2-0 van. Robur-Harlingen E2 speelde goed over en mede hierdoor kon Lucas er 3-0 van maken. Nadat Stijn er 4-0 van had gemaakt scoorde een Dronrijp speler in eigen doel de 5-0. Noah maakte er 6-0 van en het was Lucas die er 7-0 van maakte. En even later is het Stijn die er 8-0 van maakt en dit is de 99e competitietreffer van E2 in deze najaarsreeks. En dan komt de vraag wie gaat de 100e maken Noah beantwoorde deze vraag door hard de bal in het net te schieten 9-0 en Joel maakte er nog voor de rust 10-0 van. Na de rust was het Stijn die er 11-0 van maakte en Jelke scoort 12-0. Hierna was het Stijn die er 13-0 van maakte en even later was het Jelke die scoorde en was 14-0. Noah scoorde 15-0 en uit een kopbal was het Joel die er 16-0 van maakte. Nadat Noah er noch 17-0 van had gemaakt was het Stijn die nummer 18 en 19 scoorde. Door deze overwinning blijft E2 met nog 3 wedstrijden te gaan in de race op de titel.

In een koud en nat Menaldum moest E3G tegen Foarut E3 spelen. E3 begon goed en Justin scoorde de 0-1. Ook na de rust ging E3G goed door en kreeg enkele mooie kansen, maar ook Foarut was enkele malen dicht bij een treffer. het was Nikki die uit een flipperkast doelpunt E3G op een verdiende 0-2 voorsprong zette. In de slotfase scoorde Foarut nog de 1-2. Maar in gevaar kwam de dik verdiende overwinning van E3G niet meer.

Ook E4 moest een uitwedstrijd spelen en wel tegen Franeker E8. E4 was in deze wedstrijd iets te sterk voor de Franekers en wist hier een mooie 2 – 8 overwinning te behalen.

Het F1 team moest uit naar Stiens en bleef de stijgende lijn van de laatste weken doorzetten. Ondanks de harde wind kon Robur-Harlingen F1 een veldoverwicht opbouwen en uit een corner scoorde Nick 0-1. Na de rust was het Timo die er 0-2 van maakte en Mees scoorde de 0-3. En het was Timo die er met zijn tweede treffer 0-4 van maakte. Robur-Harlingen F1 bleef goed doorgaan en het was Mees die er 0-5 van maakte en Finn J. scoorde nog de 0-6. En door deze overwinning staat F1 nu tweede.

Robur-Harlingen F2G moest uit naar Dronrijp F2 en het was Thijmen die de score opende 0-1 en even later was het Jort die er 0-2 van maakte. F2G ging goed door en Milan en Rejan maakten er 0-3 en 0-4 van. Hierna werd besloten dat Dronrijp met een mannetje meer mocht gaan spelen, 8 tegen 7 dus, maar ook hier had F2G geen last van want Milan scoorde 0-5 en Rejan 0-6 en 0-7 waarna Thijmen er 0-8 van maakte en de ruststand werd door Rejan op 0-9 bepaald. Na de rust ging F2G vrolijk verder met scoren want Sil scoorde in de eerste minuut al 0-10 en Rejan maakte er snel hierna 0-11 van. F2G bleef goed samenspelen en het was Jort die 0-12 scoorde en Thijmen maakte er 0-13 van. Ook regen en wind konden Dronrijp niet helpen want Milan maakte er 0-14 van en Jort scoorde de 0-15. Af en toe werd ook Dronrijp nog gevaarlijk, maar keepster Arwen wist geholpen door Beau en Sil de 0 te houden. Door deze overwinning blijft F2G met nog 3 wedstrijden te gaan de fiere koploper.

Voor E4G stond er een derby tegen Zeerobben E6 op het programma en deze werd door de Sjo ers met een mooie 6-0 overwinning afgesloten.