Voetbal

SJO NIEUWS

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Voor de jeugd van de SJO Robur-Harlingen stonden ?er niet veel wedstrijden op het programma ?het afgelopen weekend. Doordat het herfstvakantie is, had de KNVB alleen een inhaal- en bekerprogramma staan. Er hoefde door geen een van de teams te worden ingehaald, maar?drie jeugdteams hadden zich wel geplaatst voor de volgende ronde en zij moesten dus wel spelen.

Het F2G-team dat het ook in de competitie uitstekend doet en hier bovenaan staat, had zich overtuigend geplaatst voor de volgende ronde en moest nu een uitwedstrijd spelen tegen RES F1 in Bolsward. Bij F2G ontbraken Tijmen en Jasper en zij werden goed vervangen door Finn en Mees.
De SJO’ers begonnen direct de aanval te zoeken, maar  de Bolswarder defensie stond als een huis. Hierna begon RES de Harlingers steeds verder terug te dringen, maar de ouwe seunen gaven zich niet gewonnen en wisten met goed keeperswerk en degelijk verdedigen stand te houden.
Maar de ook fysiek wat sterkere Bolswarders kregen steeds meer de overhand en langzaam maar zeker moest F2G zich gewonnen geven en kon RES uitlopen naar een 6–0 overwinning. Ondanks deze nederlaag kunnen de spelers van F2G allemaal terugkijken op een goede wedstrijd; er werd goed overgespeeld en er werd volop strijd geleverd om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken.
 
Voor E2, dat nog zonder puntenverlies is en met een gigantisch doelsaldo koploper is in zijn klasse, stond er een thuiswedstrijd voor de beker op het programma. Het lot was E2 niet heel gunstig gezind, want ze moesten het opnemen tegen het enkele klassen hoger spelende Oosterlittens E1.
E2 begon goed aan de wedstrijd en kreeg enkele kansjes, maar de veelal ook wat grotere spelers van Oosterlittens gaven deze dag niet veel weg zodat er geen doorkomen aan was voor de SJO’ers.
Hoewel er goed weerstand werd geboden door E2, was er geen houden aan en wist Oosterlittens door een 0-10 overwinning de volgende ronde te bereiken en vond E2  zijn Waterloo op het eigen Balkland. Jammer maar helaas en nu maar alles op een mooie eindklassering in de competitie zetten.
 
Ook de meisjes van MD1 zitten nog in de beker en zij moesten uit naar Heeg MD1. De meisjes van MD1 begonnen goed aan de wedstrijd en kregen al snel enkele kansen , maar deze werden niet benut. En zoals zo vaak in de voetbalsport: als je zelf  de kansen niet afmaakt dan komt de tegenstander weer terug in de wedstrijd en dat was ook nu weer het geval. Heeg MD 1 kwam er een paar keer gevaarlijk uit dus moest keepster Jelena enkele keren redden en ook Sabine wist nog een keer op de doellijn redding te brengen. Maar MD 1 hervond zich weer en uit een voorzet van Frederique scoorde Romy de 0-1. Even later veroverde Meike de bal en speelde Ashley aan deze ging op het doel af, maar voordat ze kon uithalen werd ze door een speelster van Heeg onderuit geduwd en de zeer goed leidende scheidsrechter besloot dat dit een penalty was. Ashley nam deze zelf en schoot de bal strak langs de paal in het net; 0-2.
Nadat ook Laura, Frederique, Julia, Tracey en Ashley de keeper en de paal en lat nog eens hadden getest was het Laura die goed doorging en de bal breed legde op Romy en deze scoorde de 0-3. Nadat ook Heeg MD1 het nog had geprobeerd en ook de verdedigsters Meike , Nicky en Sabine het met schoten hadden geprobeerd brak de rust aan.

Na de ranja ging Nicky op doel en ging Jelena als veldspeler verder. MD1 ging goed door en ging op jacht naar de vierde treffer, maar ook de uitvallen van Heeg MD1 bleven gevaarlijk. Nadat er aan beide zijden wat kansen waren geweest lieten de MD1-speelsters ook nog even aan het publiek zien dat zij technisch en tactisch grote sprongen hebben gemaakt. Heeg MD 1 zette een aanval op en een Heeg-speelster kwam over rechts met de bal aan de voet opzetten, rechtsachter Tracey dwong haar naar de zijlijn en pakte de bal af en speelde deze door naar laatste vrouwe Sabine. Deze speelde de bal meteen door naar Ashley die  de bal op Laura passte , Laura zette in één  beweging de bal voor op Romy en deze schoot de bal in het doel; 0-4. Een mooi doelpunt uit een al even mooie aanval waarin vijf SJO-speelsters alle vijf slechts één keer de bal beroerden zonder dat een tegenstander de bal had geraakt en dit leverde ook van de kant van Heeg veel bewondering op. Hierna gingen de Robur-Harlingen meisjes goed door en ook de verdedigsters Meike , Sabine en Jelena gingen steeds vaker mee om te proberen te scoren. En was het vierde doelpunt wonderschoon, ook de vijfde treffer van MD1 mocht er wezen. Uit een afgeslagen aanval van MD1 kwam de bal voor de voeten van Frederique en vanaf zeker dertig meter haalde zij uit en schoot de bal in de kruising van het doel; 0-5. Door deze mooie overwinning gaat MD1 door naar de volgende ronde en zitten ze nu bij de laatste achttien teams van district noord bij de meisjes zeventallen.

De jongens van C 1 speelden op het Oostersportpark een oefenwedstrijd tegen Zeerobben C2 en hier moest het niet geheel complete C1 een 3-1 nederlaag incasseren.
Voor de F en E pupillen die niet hoefden te spelen voor de competitie was er weer het jaarlijkse pannenkoektoernooi. En ook dit keer was dat weer een groot succes want er deden, hoewel er wedstrijden waren en ook veel kinderen door vakantie afwezig waren, meer dan zestig kinderen mee. En nadat de wedstrijden waren gespeeld en de winnaars bekend waren gemaakt, kon er gesmuld worden van de door veel moeders gebakken pannenkoeken en was er voor de begeleiders en ouders een overheerlijke goed gevulde pan soep.

 

|Doorsturen

BuienradarAgenda