SJO Nieuws

HARLINGEN - Zaterdag was er een inhaal- en bekerronde en omdat de meeste teams helemaal bij waren met het spelen van competitiewedstrijden en ook geen bekerverplichtingen meer hadden, was er dus voor de meeste teams een rustdag.

F2G besloot om deze rustdag te benutten met het spelen van een oefenwedstrijd tegen Bolsward F1 dat een klasse hoger speelt. De gasten zetten direct druk op F2G dat daardoor slordig werd in de aanname van de bal en de passing. Hierdoor kreeg Bolsward steeds meer vat op de wedstrijd. Het was aan goed keeperswerk van Beau te danken at het slechts 0-1 was halverwege de eerste helft. Ook dankzij het af en toe resoluut wegmaaien van de bal door de verdedigers. En langzaam maar zeker kwam ook F2 wat beter in de wedstrijd. De passing en het rondgaan van de bal werden beter en ook werden er enkele mooie kansen gecreëerd waaruit Rejan scoorde zodat de rust met 1-1 werd bereikt.

Na de rust begon F2G lekker fel aan de wedstrijd en liet de bal rondgaan, waardoor Bolsward nu met het eigen sterke wapen werd bestreden. Bolsward F1 probeerde ook weer in het spel te komen, maar het was F2G dat de leiding nam toen de keeper een schot van Thijmen niet onder controle kreeg en de bal via zijn handen in het doel belandde; 2-1.  Bolsward werd hierna wat feller in de jacht op de bal en ging ook wat fysieker spelen door het lichaam te gebruiken in de duels. Uit een inworp van Rejan ging Thijmen goed door en passte op Jasper en deze scoorde beheerst met links de 3-1. Bolsward wilde hier niet verliezen en zette er een tandje bij , waardoor zij nog tot 3-2 terugkwamen. Dit was ook de eindstand en beide teams konden terugkijken op een leuke en geslaagde oefenwedstrijd.

Ook E1 en E2 besloten te oefenen en deden dit in een onderling duel op het kunstgrasveld van Robur. In een leuk en spannend duel ging deze broederstrijd mooi gelijkwaardig op en werd het een voor beide teams een zeer nuttige oefenwedstrijd welke in een 3-2 overwinning voor E1 eindigde.
De meisjes van MD1 moesten uit voor de beker naar Berlikum MD1. De winnaar van dit duel zou zich plaatsen voor de halve finale van de KNVB-beker voor meisjes zeventallen District Noord. Vergezeld van een grote schare supporters gingen de meisjes en hun begeleiders vol goede moed op weg.

Berlikum kwam al snel op een 1-0 voorsprong, maar de MD1 meisjes raakten hier niet echt van onder de indruk. Nadat beide ploegen nog enkele kansen hadden gehad was het in de 20e minuut Julia die de stand gelijktrok. Hierna kreeg MD1 nog een paar mooie kansen maar deze gingen er helaas niet in. Vrij snel na de rust scoorde Berlikum uit een mooie aanval de 2-1, maar opnieuw rechten de SJO Girls hun rug en vochten zich terug in de wedstrijd. Het werd steeds spannender en beide ploegen kregen over en weer  kansen en in de allerlaatste minuut leek  MD1 er nog een penaltyserie uit te slepen toen een schot van Romy via de binnenkant van de paal in het doel leek te belanden, maar een speelster van Berlikum wist de bal nog net van de doellijn te werken. Ondanks deze nederlaag kunnen de meisjes terugkijken op een goede wedstrijd en een heel mooi bekeravontuur waarin ze tot de laatste acht wisten door te dringen.
De spelers van B1 moesten een inhaalwedstrijd spelen tegen SWZ B3 en deze werd met 3-0 verloren.