Voetbal

Sinterklaas bezoekt Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Sinterklaas werd afgelopen woensdagmiddag door bijna 86 Waddenrobkes en F-pupillen van voetbalvereniging Zeerobben naar binnen gezongen, onder leiding van het komische kinderduo Bertus en Pieter. Bertus en Pieter zijn geen onbekenden van Zeerobben. Eerder dit jaar gaven zij al een leuke voorstelling aan de jongste jeugd van Zeerobben in het kader van het 60-jarig bestaan van de club.

Onderweg naar de kantine van Zeerobben was Sinterklaas zijn Zwarte Pieten kwijtgeraakt, maar in de loop van de grote Sinterklaasshow wisten ook maar liefst negen zwarte Pieten de Robbenplaat van Zeerobben te vinden onder luid gejuich van alle kinderen.

??Het werd een spannende show. Na een klein ongelukje kwam de mooie rode mantel van Sinterklaas onder de slagroom te zitten. Toen Bertus en Pieter de mantel probeerde schoon te maken ging het keer op keer mis. Uiteindelijk was er geen mantel meer over en moest de kleermaker Piet worden ingeschakeld. Gelukkig wist hij Sinterklaas op de valreep nog te voorzien van een gloednieuwe mantel.

Bijna alle zestien teams werden persoonlijk door Sinterklaas toegesproken. Sinterklaas was door zijn Luisterpiet goed ingelicht over alle prestaties en behaalde resultaten van de teams. Na vele liederen kregen alle kinderen een mooi cadeau èn een zak pepernoten uit de zak van de zwarte Pieten om vervolgens met een grote lach weer naar huis te gaan. Het was een fantastisch feest.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda