Sport

Shi Sun scoort op Nationale Kampioenschappen Tang Soo Do

Door Jeroen Pietersma
Zevenaar - Op zaterdag 4 juni waren in Zevenaar de Nationale Kampioenschappen Tang Soo Do. Shi Sun uit Harlingen was daar aanwezig met dertien deelnemers, onder begeleiding van hun instructeur Master Ronald Pander.

Tijdens de opening van het toernooi was er voor onder andere Master Pander zelf nog een hele speciale gebeurtenis. In bijzijn van velen mocht hij aan de nieuwste zwarte band drager van Shi Sun zijn zwarte band uitreiken. Arthur Smeets had april jongstleden in Wales examen afgelegd en na een tijd te moeten wachten op de uitslag was er dan nu de beloning. Arthur kreeg de zwarte band 1e dan uitgereikt en mocht, na het ontvangen van zijn zwarte band, meteen deelnemen in de categorie voor zwarte band dragers.

Voor veel van de, vooral jeugdige, deelnemers was dit het eerste toernooi waaraan ze meededen. Samen wisten zij maar liefst achttien medailles in de wacht te slepen, waarvan negen keer goud, vier keer zilver en vijf keer brons. Ook de deelnemers die dit keer net buiten de prijzen vielen hebben het uitstekend gedaan en hebben een geweldige dag gehad. Voor het eerst waren ook de jongste leden van Shi Sun (vanaf 6 jaar) mee naar een toernooi.

De prijzen waren voor:
Julian Bakker; goud met sparren, zilver met loopvormen.
Jayden Bakker; zilver met breektesten.
Jochem Toxopeus; goud met loopvormen, brons met sparren.
Leah de Vlas; zilver met loopvormen.
Marieke Toxopeus; brons met sparren.
Tjitske Pander; goud met sparren, goud met breektesten, brons met loopvormen.
Mo Smeets; brons met loopvormen.
Linda Ploeg; goud met sparren, goud met loopvormen.
Arthur Smeets; goud met breektesten, zilver met sparren.
Pieter Spoelstra; goud met sparren, goud met wapenloopvormen, brons met loopvormen.

Master Ronald Pander kijkt zeer tevreden terug naar deze dag en gaat nu weer in volle voorbereiding voor het volgende toernooi. Tang Soo.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda