Voetbal

Sc Bolsward bezoekt fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
Voor komende zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma van fc Harlingen. De tegenstander is dit keer sc Bolsward. Sc Bolsward is ontstaan uit de namen CAB, RES en Bolswardia en speelt sinds het seizoen 2013-2014 onder deze naam. Zij begonnen in de 5e klasse en na ??n seizoen werden ze kampioen. Vervolgens na twee seizoenen 4e klasse gespeeld te hebben, promoveerde de ploeg van Marc van Hiel via de nacompetitie, ten koste van Zwaagwesteinde naar de 3e klasse.

En nu, na twee wedstrijden staan de Bolswarders aan kop. En met zes punten (7 doelpunten voor en 0 tegen) is het een prima start voor de ploeg uit de Hanzestad.

Voor fc Harlingen is het seizoen daarentegen minder goed begonnen. Na de 2-4 tegen Oerterp ging de ploeg van Duco Mulder afgelopen zondag met 4-0 over de knie bij vc Trynwalden en werd het duel ook nog met tien man beëindigd nadat Justin Attema een rode kaart kreeg. Hij is dan ook voor de wedstrijd van komende zondag geschorst.
Natuurlijk is ieder duel weer anders en ook dat van komende zondag begint gewoon weer met 0-0. Maar toch zullen de mannen flink aan de bak moeten om geen derde nederlaag op rij te gaan incasseren.
Want de tegenstander heeft tot nu toe een waterdichte verdediging, gezien dat er nog geen tegentreffers zijn gescoord. Natuurlijk kan en wil fc Harlingen die muur doorbreken en op jacht gaan naar de eerste punten van dit seizoen. Het duel voor aanstaande zondag staat onder leiding van de heer Roland Kloetstra uit Leeuwarden en de aftrap is zoals gewoonlijk om 14.00 uur. Een ieder is van harte welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda