Sport

Ruime zege Excelsior in Wolvega

Door Jeroen Pietersma
WOLVEGA - In de tweede speelronde van de provinciale competitie nam het viertal van Excelsior het afgelopen maandag op tegen het viertal van TOG (Tot Ons Genoegen) uit Wolvega. De Harlingers boekten een ruime overwinning.

Joop Huizenga ging voortvarend van start en bouwde een positioneel sterkere stand op dan zijn tegenstander. Toen Joop een dam haalde, meende hij de partij in de tas te hebben, maar de Wolvegaaster haalde ook een dam, waarna beiden in een remise berustten. 

Captain Klaas van Keimpema speelde ook een prima partij tegen P. Jonker. Lang hielden beide mannen elkaar in evenwicht, maar Klaas kon in het eindspel profiteren van een misstap van de tegenstander en wist de damlijn te bereiken. Deze voorsprong gaf Klaas niet meer weg en Excelsior kwam op 1-3.
Dick Bekkema pakte voor zijn team ook de volle winst tegen Jan Eize Hofstee. Ook hier werd de dam in het eindspel de Wolvegaaster te machtig en zo kwam de 1-5 tussenstand op het scorebord en was Excelsior al zeker van de winst.
Dat Elle van Keimpema de eindstand op een ruime 1-7 zette, was meer geluk dan wijsheid. Het verplichte aantal zetten was nog niet behaald toen Jaap Hennipman door zijn bedenktijd was en Elle een reglementaire overwinning in de schoot geworpen kreeg.
Eindelijk won Excelsior weer eens een uitwedstrijd en dat ook nog met ruime cijfers. De eerstvolgende wedstrijd voor het viertal is pas na de jaarwisseling. Op tien januari komt Heerenveen op bezoek in de Koegelbult.

Voor de onderlinge competitie stonden er dinsdag slechts twee partijen op het programma. Joop Huizenga, die een dag eerder nog een punt pakte, kon tegen routinier Koop de Vries geen potten breken. De klokkendief bleek een paar maten te groot voor de ouwe seun en al snel kon Koop ook Joop aan de zegekar binden. Marco Bekema bood prima partij tegen Dick Bekkema. Toen het er echter op aankwam, verslapte Marco's concentratie en kon Dick via een fraaie combinatie de damlijn bereiken en gaf Marco sportief op.
Volgende week is er geen onderlinge ronde. Dan wordt er een sneldamavond gehouden met als thema 'Sinterklaas'.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda