Voetbal

Ruime overwinning Zeerobben op Makkum

Door Jeroen Pietersma
MAKKUM - Met rouwbanden om de rechter arm en een minuut stilte vooraf herdacht Zeerobben 1 op gepaste wijze het plotseling overlijden van Petie Toering, voormalig trainer van een groot gedeelte van deze jeugdige selectie. Na een aantal oefenwedstrijden mocht de selectie van Inne Schotanus nu voor de beker laten zien hoe ver het team was op weg naar de competitie. Wel merkte voorzitter Johannes Woudstra terloops op, dat verder bekeren ook wel zeer welkom zou zijn. Daarin hebben de groen-witten in ieder geval een eerste stap gezet door afgetekend met 2 ? 6 te winnen.

Daar leek het de eerste tien minuten niet op. Ane Schaap speelde de bal iets te zacht terug op Theo Nota en de spits van Makkum benutte dit buitenkansje. Kort daarna leek Makkum uit te lopen naar 2–0, maar keeper Theo Nota verkleinde zijn doel prima. Het betere spel kwam van Zeerobben en regelmatig leek het wel prijsschieten op het doel van de tegenstander, maar telkens zat er een voet tussen of de keeper van Makkum hield met uitstekende reddingen de nul. Halverwege brak Daniël Kleiterp de ban na een gekraakt schot van Willem Faasse; 1–1. En voor rust vergrootte op aangeven van Patrick Amels  Willem Faasse de stand naar 1–2 . In de slotminuut kopte Daniël de 1–3 binnen na een voorzet op maat van Mitchel Laros.

Ook in de tweede helft bleef de druk op het doel van Makkum groot. Over links met de steeds opkomende Pim Bleichrodt en over rechts met Rienier van der Stap. Met name Reinier kreeg veel ruimte en maakte daar optimaal gebruik van. Alleen aan doeltreffendheid ontbrak het nog. Vanuit een scherpgenomen corner van Frank ten Hoeve kopte Daniël de 1–4 binnen. Na tien minuten in de tweede helft vond de trainer het verantwoord om weer wat wissels in te brengen. David van der Pol en Dylan Drent vervingen Patrick Amels en Daniël Kleiterp. Koud in het veld of David kreeg na doorzetten van Rienier de bal aangespeeld en zonder aarzeling maakte hij de 1–5. De andere wissel  Dylan Drent bracht Willem Faasse in stelling en hij liet 1–6 aantekenen.

Hierna kreeg Zeerobben meerdere mogelijkheden om de stand verder uit te bouwen, maar het vizier stond niet meer op scherp. Wel maakte Makkum nog de 2-6 door een slordigheidje in de verdediging. Het slotakkoord had zo mooi kunnen zijn een voorzet van David over alles heen bereikte Dylan. Hij nam de bal in één keer op de pantoffel en de kanonskogel miste op centimeters het doel.

Zeerobben startte met de volgende elf : Theo Nota, Reinier van der Stap, Koen van der Veen, Ane Schaap, Pim Bleichrodt, Steven Beuker, Patrick Amels, Mitchel Laros, Frank ten Hoeve, Daniël Kleiterp,Willem Faasse.

De hand van de meester begint herkenbaarder te worden, maar er valt nog wel hier en daar wat bij te schaven. Het geloof in eigen kunnen is na deze wedstrijd gegroeid. Na een valse start begint de grote supportersschare ook wat vertrouwen te krijgen in deze selectie.

Dinsdag 27 augustus kan Zeerobben een flinke stap zetten naar de volgende ronde. Tegenstander in dit duel op het Oostersportpark is Minnertsga, dat ook winst pakte met 1–0 tegen Oostergo. Aanvang: 20.00 uur.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda