Sport

Ronde 7 Copinikaatsen 60-plussers

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Koploper Wiebe van Dijk kaatste dit keer met Wiebe Dijkstra en Douwe Broersma. Ze moesten tegen Piet Stellingwerf, Geert Voogd en Albert Dijkstra. Dit werd dus broedermoord tussen Albert en Wiebe.

Piet Stellingwerf begon met harde platte ballen van Dijk te bestoken maar op een zitbal na had hij die de balsjes van Piet dik in e macht. En toen hij een bal achterin gaf sloeg Douwe Broersma die bal op ut etersbord van Henkie Knier. Het leek snel afgelopen het werd 5 om 2, toen had partuur Stellingwerf even een opleving. Douwe sloeg een paar buuten en ut wudde nog 5 om 4. Vervolgens sloeg Wiebe Dijkstra een paar ballen zeer tactisch voorbij, daar kon sien broer lang niet an komme. En op de stond 4-4 gaf-ie twee prachtige tusseninse ballen en prachtige overwinning dus voor partuur van Dijk.

Klaas Kloosterman, Teake Koster en Tommie Zuiderhof kaatsten tegen Piet Kuiken, Gerrit Bijdeweg en nieuwkomer Hobbe Kooistra. Bij het partuur van Tommie Zuiderhof kaatste Teake Koster en die is in topvorm want hij had een week leden in Sint Niek de eerste pries wonnen bij de 50-plussers. Maar an e andere kant ston nieuwkomer Hobbe Kooistra en hij bleek een talent, voordeel is dat-ie Achter de Skouwburg woont het en daar konden je een hoop lere. En Hobbe was oek meteen de best geklede man van ut hele zootsje. Natuurlijk kreeg hij steun van Piet Kuiken en aanvoerder Gerrit Bijdeweg. Toch werd het spannend, het werd 4 om 5 voor partuur Kooistra maar Zuiderhof leek terug te komen. Helaas was de vorm bij Zuiderhof nog steeds zoek en maakte partuur Kooistra kundig de zaak af op 4 om 5 en 4-6.

Gerrit de Vries, Jan van der Heide en Henk Bleeker moesten tegen Jan Kwast en Rick Vlieger. En wat dat betreft het die Vlieger wel de juuste achternaam want hij vliegt um helemaal wezeloos van de ene hoeke naar de andere. Jan Kwast kaatste degelijk, sloeg mooie kaatsen en sloeg goed op, se wis as de bank suuden ze vroeger zegge, dat is nou allang niet meer an e orde. Hij sloeg nou gewoon wis op en ut partuur van Porkey was niet vooruut te branden. Oek Henkie Bleeker is van e leg en Gerrit de Vries mut nog altied wenne an die echte Harlingers. Op 5 om 0 en 6-6 leek Porkey c.s. de eer nog te redden maar oek dat wudde hun deur de neus boord, ze bleven op NUL staan.
Zondag 16 augustus kaatsen de 60-plussers op het Eendrachtveld een d.e.l. partij, en let wel even op 60-plussers het wordt een lijst van 4 parturen dus 12 spelers. Meld u dus vlug aan bij Douwe Broersma. De Weinstube kaatst dan ook met de zachte bal en wie daar meer van wil weten belt even met Wiebe van Dijk.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda