Sport

Roeivereniging Okke Hel maakt balans op

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het roeireizoen 2013 zit er weer op. De laatste wedstrijd van het jaar, Muiden-Pampus-Muiden, is weer geweest. 2013: Het jaar dat de HT-roeirace (DE race der races) niet doorging. Na een bewogen jaar is het tijd om de balans op te maken. Voor Okke Hel was het een jaar met hoogtepunten en dieptepunten.

Vooral de Sterke Sietze heeft laten zien dat er een stijgende lijn in de prestaties zit. De mannen hebben enkele topwedstrijden geroeid. De Kromme Dick en de Snurk hebben ook enkele puike wedstrijden geroeid. Helaas hebben deze sloepen, zoals wel meer in Harlingen, veel moeite om genoeg roeiers te vinden voor de trainingen en de wedstrijden.

Ook de twee dames-sloepen, de Danser en Tobbe, hebben een niet al te makkelijk jaar achter de rug. De concurrentie bij de dames is erg hoog en als het dan even tegenzit, val je snel uit de top vijf weg. Maar de dames kennende gaan ze volgend seizoen weer super gemotiveerd er tegen aan om de stap naar de top terug te maken.
Okke Hel wil alle sponsoren bedanken voor de steun die de roeivereniging van hen heeft mogen ontvangen, en de vereniging hoopt dat ze willen blijven steunen.

Okke Hel is opgericht in 1991 en heeft nu zes sloepen waarmee de roeiers door heel Nederland wedstrijden roeien. Er wordt gewoonlijk twee à drie keer in de week getraind vanaf maart tot en met oktober. De wedstrijden vallen ook in deze periode. De sloepen van Okke Hel hebben een typisch groene Okke Hel-kleur en zijn in de zomerperiode in de Zuiderhaven of in een van de Singels te spotten. Na afloop van het seizoen wordt er door de leden fanatiek onderhoud gepleegd aan de sloepen zodat deze er in het voorjaar in optimale conditie aan de wedstrijden kan worden begonnen.
Lijkt het jou leuk om eens kennis te maken met de roeisport? Okke Hel is op zoek naar jou! Je kunt altijd mailen met okkehel@xs4all.nl of kijk op www.okkehel.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda