Robur wint thuis van RKO

HARLINGEN - Het was afgelopen week een beetje wisselvallig met Robur. Vorige week donderdagavond werd er verloren van de koploper Black Boys. Het eerste kwartier ging nog wel. Robur kwam op een 1-0 voorsprong, maar Robru gaf de rest van de wedstrijd uit handen en de eindstand was 2-4 in het voordeel van Black Boys, die daardoor goede zaken deed voor een eventueel kampioenschap. Afgelopen zondag speelde Robur beter aan de Vierkantsdijk tegen RKO uit Rutten (NOP).

Robur speelde zonder Hilko Mulder, Marcel Tuurenhout en Lee Cottle maar hun vervangers deden niet voor hen onder. Bram Wijbenga, Chiel Faber en Brian Zeilmaker begonnen in de basis. In het begin van de wedstrijd waren er al een paar kansjes voor de geelzwarten, maar schoten van Sander en Marco Zeilmaker troffen geen doel.

In de 21e minuut een voorzet van Jitze Mulder richting Sander Zeilmaker. Die kopte de bal naar z’n broer Marco en die knikte binnen; 1-0 na een mooie aanval. Een paar minuten later liet Marco weer een doelpunt noteren. De laatste man van RKO stond wat te klungelen en Marco ontfutselde hem de bal en kon alleen op de keeper af en scoorde.

Arjen Speckmann kreeg geel; hij handelde niet snel genoeg, leed balverlies en hield de tegenstander vast. Het had ook rood kunnen zijn omdat het een doorgebroken speler was, maar scheidsrechter Wispelwey uit Dronrijp hield het bij geel. Robur had kunnen rusten met een riante voorsprong van 3-0 maar het schot van Chiel Faber werd door de keeper via de lat overgetikt.

Robur ging in de tweede helft voorvarend van start. Er was beleving en het voetbal was goed verzorgd met Jitze Mulder en aanjager Douwe Kamsma op het middenveld. Een verre uittrap van Arjen Speckmann ging richting Niels Outhuyse en die bediende Sander Zeilmaker op maat, en hij aarzelde niet en scoorde 3-0. De overwinning was binnen zou je denken, maar je weet het nooit bij Robur. Een paar minuten later leed Niels Outhuyse balverlies op het middenveld, een counter was het gevolg en Edzo Kloosterboer schoot raak voor RKO; 3-1.

In de 60e minuut dan toch de verlossende treffer voor Robur. Na aandringen van RKO stond Robur een beetje met de rug tegen de muur. Verdedigen was het devies. Douwe Kamsma roste de bal in de touwen omdat RKO de bal niet uit de ‘zestien’ kon krijgen; 4-1.
Marco Zeilmaker werd getrakteerd op een gele kaart na een harde actie en kan weer een wedstrijd gaan brommen op de strafbank. RKO probeerde het nog wel maar kwam niet verder dan 4-2. Jacco Dekker van RKO liet 4-2 aanteken na een snelle counter over de rechterkant. Peter Helvrich keerde in eerste instantie de bal maar in de rebound was het raak.
Robur hield het laatste kwartier het hoofd erbij en speelde de wedstrijd keurig uit. Sander Zeilmaker had nog een kansje maar de keeper keerde z’n kopbal en het schot op de paal van Arjen Speckmann had meer verdiend.
Trainer Febo Roosenburg wisselde Jitze Mulder voor Tetze Helvrich en Brian Zeilmaker kwam erin voor Chiel Faber. De laatste minuten was het nog even billenknijpen maar RKO kon geen vuist meer maken. RKO was geen schim van de wedstrijd in de polder. Toen had Robur niets in te brengen maar dat is nu dubbel en dwars goedgemaakt.
Komende zondag is Robur vrij. Daarna volgen Langweer thuis en Nicator uit, met misschien een periodetitel.