Voetbal

Robur speelt thuis tegen Aengwirden

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zondag aanstaande speelt Robur thuis aan de Vierkantsdijk tegen een lastige tegenstander. Aengwirden komt op bezoek en deze ploeg ligt Robur niet. Deze tegenstander startte het seizoen slecht, maar de laatste weken laten ze weinig punten liggen en Robur is dus gewaarschuwd.

Na een weekje rust verlangen de spelers natuurlijk weer naar een wedstrijd en ze kunnen dus zondag meteen aan de bak. Robur staat er op de ranglijst goed voor en met nog een paar wedstrijden te spelen voor de winterstop moet het mogelijk zijn haar plaats in de top te handhaven.
De overwinning op Langweer was volkomen verdiend, er werd bij vlagen goed gevoetbald. Langweer gooide fysiek de beuk er behoorlijk in en dat is een goede ervaring geweest voor de wedstrijd van zondag. Ook Aengwirden schuwt het duel niet en heeft een paar snelle spitsen. Achterin is men niet zo sterk en daar valt dus wat te halen.

Zoals het er nu voor staat kan Robur op volle oorlogssterkte aantreden. De keuze voor trainer Douwsma wordt dus geen gemakkelijke. Het komt de concurrentie wel ten goede. Robur zal de wedstrijd weer meteen voor de volle honderd procent in moeten gaan. Tegen Langweer deed men dat en zo kreeg men meteen controle over de wedstrijd. Natuurlijk krijgt de tegenstander altijd wel een paar kansen, maar dat geldt voor Robur ook. Het benutten ervan laat nog wel eens te wensen over. Hopelijk hebben de spitsen hun vizier zondag op scherp staan en dan moet Robur de drie punten thuis kunnen houden. We hopen dat de ploeg weer door veel supporters wordt aangemoedigd.

Programma 5e klasse A
Zondag 1 december
Black Boys - Bakhuizen 1
St.Jacob - Oldeboorn 3
Langezwaag - RES 2
sc Bolsward - Langweer 1
Blauwhuis - AVV 3
Robur - Aengwirden 1

Programma rkvv Robur
Zaterdag 30 november
14.00 Robur VR 1- AVC VR 1

Zondag 1 december
14.00 Robur 1 - Aengwirden
11.00 Robur 3 - FVC 4

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda