Voetbal

Robur ontvangt AVV van Terschelling

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Na een weekend zonder competitievoetbal komt Robur aanstaande zondag weer in actie. Robur speelt thuis tegen AVV, een Terschellinger ploeg die Robur in competitieverband nauwelijks heeft getroffen. Deze ploeg kende een voortvarende competitiestart, won de eerste twee wedstrijden met duidelijke, maar liet het de afgelopen tijd wat afweten. Toch zal ook deze ploeg niet door Robur onderschat moeten worden. Het tijdstrip waarop de wedstrijd gespeeld moet worden, 12.00 uur, is vervelend.

Robur staat op de ranglijst als derde achter sc Bolsward en Black Boys. Deze laatste ploeg speekt een lastige thuiswedstrijd tegen Oldeboorn. Van deze ploeg krijg je geen hoogte. Sc Bolsward heeft het op papier wat gemakkelijker thuis tegen St. Jacob. Met andere woorden: Robur moet winnen om haar positie op de ranglijst te kunnen consolideren.
Interessant is ook de ontmoeting Bakhuizen tegen RES; zij zijn de achtervolgers van Robur. Tegen St. Jacob uit had Robur het moeilijk, maar toen er rust kwam in het elftal en men weer begon te voetballen, bleek Robur te beschikken over een best aardig voetballende ploeg. Positief was ook de inzet van de spelers.
Welke spelers het zondag moeten doen voor Robur is nog niet geheel duidelijk, maar de selectie van trainer Chris Douwsma en leider Jelle Helvrich is aardig volledig en er is dus concurrentie wat de basisplaats betreft. De Robur-aanhang hoopt dat de spelers weer met een goede instelling de wedstrijd in gaan. Iedereen kan een uurtje langer slapen, en dus fit aan de wedstrijd beginnen en dan blijven de drie punten in Harlingen.

Programma 5de klasse A zondag 27 oktober
Black Boys – Oldeboorn 1
Bakhuizen – RES 3
Aengwirden – Langweer 1
Langezwaag – Blauwhuis 3
Sc Bolsward – St. Jacob 1
Robur – AVV 1

Programma rkvv Robur
Zaterdag 26 oktober
12.45 AVC VR1 – Robur VR1
Zondag 27 oktober
12.00 Robur 1 – AVV 1
10.00 Robur 3 – sc Flamingo 2
10.00 Robur 4 – RES 3

|Doorsturen

BuienradarAgenda