Robur haalt fors uit

HARLINGEN - De zomertijd was voorbij aan de Vierkantsdijk afgelopen zondagmiddag en dat was te merken aan het weer; een stevig briesje met veel vocht. AVV was de vrijwel onbekende tegenstander. Robur startte zonder de geblesseerde Douwe Kamsma die een beetje last had van zijn enkel, maar hij fungeerde wel als wissel. Ook AVV was niet compleet, zo ontbrak Gossen Smit en dat was toch een aderlating op het middenveld van de bezoekers.

De wedstrijd was koud bezig toen in de tweede minuut Robur op het middenveld balverlies leed en Bart Cupido de bal over de uitgelopen Peter Helvrich lifte en een 0-1 voorsprong nam. Dat was even slikken voor Robur maar gelukkig gingen de koppies niet naar beneden en was er genoeg tijd om de schade te herstellen, al ging dat in de eerste helft niet van harte.
Het had ook wel 0-2 kunnen worden als Arjen Speckmann net buiten de zestien niet adequaat had opgetreden en met een correcte sliding om het scoren te voorkomen van de spits van AVV. De scheidsrechter vond het trouwens geen correcte sliding en gaf gelukkig geel, het had ook rood kunnen zijn.
Pas in de 38e minuut werd de gelijkmaker gescoord. Een schot vanaf de zestien werd heerlijk binnen getikt door Evan van Sertima. Eerder had Bram Wijbenga de lat al een keer geraakt en een vrije trap van Marcel Tuurenhout ging net over. Ook Sjoerd Bonnema van AVV ging op de bon na een overtreding op Hans Brandes.
Met de wind in de rug voor Robur was het van belang dat men met een voorsprong ging rusten en daar kregen ze de kansen wel voor, maar het ontbrak een beetje aan precisie. Vlak voor rust kreeg Sipke Bootsma zijn zoveelste corner en deze keer waaide bal er in een keer in; 2-1 Een mooie opsteker zo vlak voor de thee, al hadden het er meer kunnen zijn.

Na de thee wisselde trainer Chris Douwsma Arjen Speckmann, Hilko Mulder was zijn vervanger, Arjen had al een gele kaart op zak en een tweede lag op de loer. Je zou denken, AVV met de wind in de rug, lange ballen gauw thuis, maar niets was minder waar. Robur ging beter voetballen en AVV kwam er niet meer aan te pas.
Sipke mocht weer een corner nemen, nu kort op Niels Outhuyse, deze draaide bij zijn tegenstander weg en scoorde in de 50e minuut de 3-1 in de korte hoek. In de 65e minuut mocht Sipke Bootsma zijn tweede laten noteren, een binnentikker na een heerlijke combinatie tussen verschillende spelers van Robur.
De moegestreden Hans Brandes verliet het veld en werd vervangen door Brian Zeilmaker. Sipke Bootsma had zondag zijn dag hij legde een corner panklaar op het hoof van Evan van Sertima en deze knikte binne; 5-1. En de koek was nog niet op, er volgdeog een Harlinger kwartiertje van Sander Zeilmaker. Een diepe bal op Niels Outhuyse werd door Niels voorgetrokken en Sander kon het netjes afmaken; 6-1.
Sipke Bootsma kreeg een publiekswissel, hij speelde een heerlijke pot voetbal en Douwe Kamsma mocht zijn enkel nog even testten de laatste minuten. Vijf minuten voor einde wedstrijd werd de eindstand op 7-1 bepaald. Op snelheid kwam Sander Zeilmaker met de bal aan de voet oog in oog te staan met keeper Pieter van der Kooi van AVV en Sander faalde niet. Een eclatante overwinning voor Robur, in de tweede helft werd er bij vlagen goed gevoetbald en dat resulteerde in deze zevenklapper. Komende zondag Oldeboorn uit, altijd lastig.

Opstelling: Doel: Peter Helvrich. Achter: Andre Alberts, Rene Metz, Marcel Tuurenhout, Arjen Speckmann (Hilko Mulder). Midden: Bram Wijbenga, Niels Outhuyse, Evan van Sertima. Voor: Sander Zeilmaker, Sipke Bootsma (Douwe Kamsma) Hans Brandes (Brian Zeilmaker.