Robur behoudt aansluiting

HARLINGEN - Op een zanderig en zwaar veld aan de Vierkantsdijk moest Robur de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop aantreden tegen Bakhuizen. Bakhuizen is geen onbekende voor de geel-zwarten van trainer Chris Douwsma. Robur begon met de bekende elf alleen Douwe Kamsma ontbrak met een knieblessure, misschien dat hij na de winterstop weer kan spelen.

In Bakhuizen werd er gewonnen door Robur maar Bakhuizen is met een goede reeks bezig en vertoeft in de middenmoot op de ranglijst. Robur had in de eerste helft het betere van het spel de bekende patronen waren weer zichtbaar met mooi voetbal over veel schijven met een behoorlijk tempo. In de 21e minuut vergaloppeerde keeper Danny Vogelzang van Bakhuizen zich en Sander Zeilmaker zag z’n kans schoon en opende de score. En na een half uur stond de tweede ook al op het scorebord, een steekballetje vanaf eigen helft van Sander Zeilmaker op Niels Outhuyse en die kon alleen op doel af. Niels bleef cool en omspeelde de keeper en scoorde. Op dat moment een verdiende voorsprong.

Bakhuizen kwam eigenlijk niet aan voetballen toe die eerste helft, veel lange ballen van achteruit richting de spitzen en maar hopen dat de bal eens een keer goed valt, maar dan stonden daar altijd nog Rene Metz en Marcel Tuurenhout, Marcel die weer een puike wedstrijd speelde daar achterin. Jammer genoeg ging Robur aan de thee met een 2-0 voorsprong, het hadden er ook drie, vier kunnen zijn in overigens een zeer sportieve wedstrijd, slechts twee gele kaarten aan Bakhuizen zijde. Begin tweede helft scoorde Bakhuizen de aansluitingstreffer uit een penalty, wat eigenlijk helemaal geen penalty was, de speler struikelde over zijn eigen benen binnen de zestien van Robur maar de overigens goed leidende scheidsrechter van der Veen uit Vegelingsoord dacht er anders over, Sven Schram benutte de pengel.

Tien minuten later stond daar ineens de 2-2 op het scorebord, slecht uitverdedigen achterin door Peter Helvrich werd wederom door Sven Schram afgestraft, helemaal tegen de verhouding in, ja je kunt verliezen met goed voetbal. Maar gelukkig pikte Robur de draad weer op en liet de kop niet hangen. Een kwartier voor einde wedstrijd kwamen Marco Zeilmaker en Sipke Bootsma in het veld voor Evan van Sertima en Andre Alberts en daar werd het niet minder van, trainer Chris Douwsma ging voor de drie punten en ging met een extra aanvaller spelen. En dat wierp z’n vruchten af want een paar minuten later strafte Hilko Mulder geklungel af in de achterhoede van Bakhuizen, een streep in de verre hoek keeper kansloos.

Een minuut later was het weer raak, een pass over de ‘hele’ van Arjen Speckmann richting Sander Zeilmaker, op de stropdas, die zich goed vrijspeelde en de vierde voor Robur liet noteren. In blessuretijd mocht Sander Zeilmaker zijn derde in het netje rossen, een voorzet van Sipke Bootsma op maat werd heerlijk afgerond. 5-2. Een verdiende overwinning voor Robur die komende zondag naar Sneek moet om de topper tegen Black Boys te spelen, als je die winnend af kan sluiten, dan doe je wel hele goede zaken. You never now.