Voetbal

Revanche voor een pijnlijke nederlaag in Idskenhuizen

Door Jeroen Pietersma
De eerste wedstrijd na het behalen van de eerste periodetitel eindigde in een verdiende nederlaag tegen runner-up VVI. Binnen tien minuten keken de Harlingers al tegen een 3-0 achterstand aan. Ze kwamen nog wel terug in de wedstrijd, maar niet 4-4, maar uit scherpe counters 6-3. Dat was de eindstand.

De strijdlust van de gastheren was voor de equipe van trainer Schotanus te veel. Deze karaktertrek zal juist voor de thuisclub de komende duels hoogst noodzakelijk zijn. Want als je voetballend niet meer kunt brengen, bestaat er altijd nog de mogelijkheid je huid zo duur mogelijk te verkopen. Dat laatste ontbrak eraan in de twee competitienederlagen in Zuidhorn en Damwoude.

VVI, als vijfde op de ranglijst, volgt de vier koplopers op ruime afstand. Ze spelen een wisselend seizoen. Uit met 9-1 de boot in tegen Broekster Boys, maar ook 0-5 winst in Heerenveen. Ze verrasten ook de voetbalwereld in Friesland met winst in de prestigieuze zaalvoetbaltoernooi rond de kerst. Een tegenstander, waartegen je niet gemakkelijk de drie punten binnenhaalt.
De concurrenten voor de eerste plaats spelen alle drie een uitwedstrijd. VEV speelt tegen degradatiekandidaat ONT, Zuidhorn treft Nijland en Broekster Boys moet naar buurman Hardegarijp, dat zich zo goed als veilig heeft gespeeld door in het Paasweekend zes punten aan zijn totaal toe te voegen.
Hoe staat Zeerobben ervoor de komende wedstrijd. Met de verplichte rustperiode in verband met beker- en inhaalprogramma’s kan Zeerobben op een enkele speler na volledig fit aantreden. Wel zullen ze de oorveeg in de Harkema op een juiste wijze moeten verwerken. Na zo’n sportieve tik besef je als speler waarschijnlijk, dat het nog een lange weg is naar de top.
Nog zes topwedstrijden, drie thuis, zaterdag tegen VVI, 23 april Broekster Boys en de laatste op 14 mei tegen de huidige koploper VEV’67. Tussendoor ook nog uit naar Hardegarijp, Nijland en Heerenveense Boys. De mannen kunnen in de komende wedstrijden laten zien, dat zij de besten in deze competitie zijn. Dan zullen ze geen steken meer moeten laten vallen. De gehele club staat achter het vlaggenschip en de verwachtingen van de nog steeds groeiende supportersschare zijn hooggespannen. Met vuur, elan en op karakter kunnen ze met de huidige selectie nog laten zien wat ze voor Zeerobben waard zijn en speel ze naar de eerste klasse. Aan de trouwe aanhang heeft het nooit gelegen en daaraan zal dat het restant van het seizoen ook niet liggen.
Naast de talrijke vaste supporters van Zeerobben heet men natuurlijk ook de gasten uit Idskenhuizen van harte welkom op het Oostersportpark. En met hoopt op een even aantrekkelijk en doelpuntrijk duel als een half jaar terug en dat de thuisclub dan ook maar mag winnen.
Zaterdag 2 april op het Oostersportpark Zeerobben – VVI aanvang 14.45 uur.

Programma in de tweede klasse I :
Hardegarijp-Broekster Boys
Be Quick Dokkum-CVVO
Zwaagwesteinde-Heerenveense Boys
ONT-VEV 67
Zeerobben-VVI
Fean 58 t-De Walde
Nijland-Zuidhorn

|Doorsturen

Buienradar



Agenda