Voetbal

Return eerste ronde nacompetitie geen formaliteit voor Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Hoewel Zeerobben in Assen een stevige basis gelegd heeft, is het nog niet een gelopen koers. Natuurlijk mag je een 1-4 uit overwinning niet meer uit handen geven, maar LTC heeft ervaring in het recht trekken van een opgelopen achterstand in de nacompetitie van vorig jaar tegen CVVO.

LTC bleef door een uit overwinning met 0-3 in de eerste klas. Dat is nou net de score om weer in evenwicht te komen met de thuiswedstrijd. Dus het doek is nog niet gevallen volgens trainer Herman Timmer. Hij blijft wel realist en dicht natuurlijk Zeerobben de grootste kans toe om een ronde verder te komen, maar hij zag nog wel aanknopingspunten voor de terugwedstrijd.
Op de terugweg vanuit Assen in de Waddentoursbus van Peter Smilde werd al wel een feestje gevierd op de overwinning. Dat gun je vanzelfsprekend zo’n jong team, de foto’s van Bert Drent op de website van Zeerobben spreken in deze voor zich. Toch is de gedreven trainer Schotanus niet van zins het duel van zaterdag te onderschatten. De kunst is het om dit ook over te brengen op de jongens. Met onderstaand commentaar van de site van tv Drente weet heel Zeerobben in ieder geval waar het met LTC en hun trainer Timmer aan toe. “Het wordt een heel lastig verhaal”, aldus LTC-trainer Herman Timmer. “Maar we hebben vaker gestunt in de nacompetitie. Een snelle goal maken en wie weet is er nog iets mogelijk.”
Zaterdag 23 mei om rond 19.00 uur weten we meer. Met een ondersteuning van thuispubliek belooft het wel weer een voetbalspektakel te worden. Aanvang Zeerobben-LTC 17.00 uur. Voorafgaand aan dit treffen speelt Zeerobben 2 ook een return tegen Rouveen 2, vanaf 14.00 uur (eindstand in Rouveen 1-1).

|Doorsturen

Buienradar



Agenda