Reguliere overwinning Zeerobben in de beker

Zo gemakkelijk als het in de aanhef vertaald wordt, was het treffen tussen vijfde klasser Oldeholtpade en tweede klasser Zeerobben nou ook weer niet. In de eerste helft wist de ontvangende club gelijke tred te houden met de Harlingers getuige de 0-0. Na de pauze bracht de equipe van Arjen Postma het klassenverschil ook in cijfers tot uitdrukking.

Zeerobben had het zichzelf gemakkelijker kunnen maken door de eerste mogelijkheid om te zetten in een doelpunt. Uit een scrimmage in de eerste minuut kwam keeper Schonewille als winnaar uit de bus na een kopbal van Jeffrey Draaisma. Hierna ontstond er een strijd op het middenveld en waren de gastheren na een kwartier gevaarlijk over rechts. Toen werd het schot van Rudie de Vries gekraakt door een been van de tegenstander. Uit een counter redde Theo Nota ternauwernood met zijn voet op een inzet van de aanvoerder De Vries. Uit corners van Dylan Drent kregen Frank ten Hoeve en Frank Pietersma kansen om op voorsprong te komen. Maar een woud van benen voorkwam de treffer. Een trekbal van Higor da Silva bereikte Jeffrey Draaisma, hij draaide zich vrij en van dichtbij ging zijn schot net naast. Ook Frank ten Hoeve trof geen doel na een voorzet van Higor. Zijn inzet belandde op de paal. Het overwicht werd niet in doelpunten uitgedrukt.

Dit lukte in de tweede helft na tien minuten wel. Een vloeiende actie van Higor met Allard Sym Sprenger werd door laatstgenoemde panklaar op het hoofd van Jeffrey Draaisma gedeponeerd, een verdiende 0-1 voorsprong. Het leek wel alsof de thuisclub de schroom van zich afwierp en met snelle aanvallen het de defensie dermate moeilijk maakte, dat de 1-1 in de lucht hing. Nota verrichtte met de vuist een belangrijke redding. En Peter de Vries schoot net naast in vrije positie voor Theo Nota. Van de schrik bekomen zochten de gasten weer de aanval en Higor da Silva had vanaf links succes met een scherpe inzet, welke de enigszins geruststellende 0-2 opleverde. Lange tijd bleef deze stand gehandhaafd. Riskant, omdat de nonchalance binnen de ploeg sloop en de tegenstoten niet ongevaarlijk waren. Gelukkig bleef Nota bij een één-tegen-één goed naar de bal kijken en belette Stefan Halsema de doortocht. Een tegentreffer had de wedstrijd nog op z’n kop kunnen zetten. Gelukkig maakte Kristian Feenstra aan eind aan de onzekerheid na een subtiele één-twee met Frank ten Hoeve. Met nog tien minuten te spelen volgden de mogelijkheden elkaar in snel tempo op. Vijf minuten voor het einde speelde Higor da Silva zich in de zestien vrij en hij zou uithalen, maar werd uit balans gebracht. De toegekende strafschop werd door Jordy Torenbeek onberispelijk binnengeschoten. Een eretreffer werd de gasten niet gegund, wederom kwam Nota als winnaar uit de strijd tegen Peter de Vries. Eindstand bleef 0-4, omdat de prima leidende Van Ekelenburg de manschappen de warme box in stuurde, voordat de duisternis in trad.

Eigenlijk kun je zo’n wedstrijd alleen maar verliezen, want winst wordt verwacht van een hoger geklasseerde tegenstander. Gelukkig hield het duo Postma/Heida de mannen scherp, we hebben dit in het verleden wel eens anders meegemaakt. We zijn benieuwd welke opponent in de tweede ronde van het bekertoernooi uit de koker rolt. Zaterdag aanstaande staat weer een interessant treffen op het programma thuis tegen Broekster Boys.

Zeerobben: Theo Nota, Steffan Amels, Frank Pietersma (65 min. Jordy Torenbeek), Steven Beuker, Allard Sym Sprenger, Rene Cnossen, Dylan Drent, Marcel Visser (45 min. Kristian Feenstra), Jeffrey Draaisma (70 min. Albert Beuker)