Voetbal

Pupil van de week

Door Jeroen Pietersma

Hallo allemaal, ik ben Julian Garcia Valdes en ik mag de Pupil van de Week zijn van fc Harlingen. Ik ben 6 jaar en ik zit in groep 3 van de Sint Michaëlschool. Wij wonen tegenover het voetbalveld en ik kan het eerste zien spelen vanuit mijn slaapkamer. Daarom ben ik sinds september bij fc Harlingen. Ik speel samen met mijn voetbalvrienden bij de F’jes, in F3G. Dit vind ik heel erg leuk. We trainen twee keer per week en dan leren we van onze trainers hoe we goed kunnen voetballen. We hebben de afgelopen wedstrijden heel goed gespeeld en we hebben ook plezier met elkaar.
Ik ben fan van Cristiano Ronaldo en ook al mag het niet van mijn vader, ik ben ook fan van Messi. En van Real Madrid. Dat komt eigenlijk doordat we thuis naar de Spaanse competitie kijken. Dit kan ik ook verstaan want mijn vader komt uit Cuba en we spreken Spaans thuis. Mijn grootste fans zijn mijn vader en moeder en ook mijn broertje Abel, die is drie jaar. Abel gaat ook altijd mee naar de trainingen en de wedstrijden en dan mag hij de laatste penalty schieten en dan is hij heel trots en ik ook en iedereen gaat juichen. Ik denk dat Abel ook al bij fc Harlingen wil.
Van het Nederlands elftal ben ik fan van Jasper Cillessen want ik houd ook van keepen. Ik speel ik het liefst op nummer 10, achter de spits, dan kan ik de bal passen en soms ook scoren, een beetje zoals James Rodriguez van Real Madrid. Mijn droom is dat ik later bij Real Madrid ga voetballen. Sinds afgelopen zondag zit ik op de Voetbalacademie van fc Harlingen. Dan gaan we eerst samen ontbijten en daarna goed ons best doen met de trainers. We hebben ook een speciaal tenue gekregen van de voetbalacademie! Ik vind het heel spannend dat ik nu Pupil van de Week ben. Ik mag mee met het eerste en ik mag zelfs mee in de kleedkamer en een doelpunt scoren, ik hoop niet dat die keeper heel groot is. Groetjes van Julian.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda