Voetbal

Prognose VC Trynwalden 1 - fc Harlingen 1

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De prognose voor deze week wordt gedaan door Klaas Bouma. De 41 jarige Klaas Bouma is geboren en getogen in Harlingen. Klaas is begonnen met voetballen vanaf de F-jes bij VV Harlingen en heeft daar zijn hele jeugd gevoetbald als betrouwbare verdediger.

Na een aantal jaren in de senioren van VV Harlingen te hebben gevoetbald heeft hij een periode van 3 jaar een verkennend uitstapje  gemaakt bij RKVV Robur. Na die drie jaar  is hij voor een korte carrière vertrokken naar SC Franeker maar doordat hij daar al snel een blessure opliep (het schijnt dat hij over een bult gestolen klokjes viel bij de eerste training) is hij na een jaar weer teruggekeerd bij VV Harlingen. Daar heeft hij tot aan de fusie actief gevoetbald in zowel het eerste elftal als in het tweede elftal. Pas later kwam hij in het vierde elftal te voetballen.

Nu, bij de fc Harlingen, geeft hij training aan de B-Selectie. Ook is hij te vinden op de voetbalacademie als trainer. Voetballen doet hij nog steeds in het prachtige team fc Harlingen 5 als verdediger.

Over de prognose zegt Klaas het volgende. Ik denk dat fc Harlingen met de winst terugkomt uit Trynwalden en Drachten en Nicator delen de punten. Onze oude trainer Johan van Slooten gaat met  de winst uit Zwaagwesteinde terugkomen. Lemmer wint zonder twijfel bij Oosterlittens en Leovardia wint van FFS. Ook DTD gaat  weinig moeite hebben met Harkema Opeinde  en gezien de laatste reeks van Geel Wit gaan die het, uit, bij Friesland ook niet redden.
Om 14.00 uur is de aftrap in Oentsjerk op het sportpark Keatsjemuoilan.

Trynwalden 1 - Harlingen 1 2
Drachten 1 - Nicator 1        3
Zwaagwesteinde 1 - Oerterp 1        2
Oosterlittens 1 - Lemmer 1 2
Leovardia 1 - FFS 1 1
DTD 1 - Harkema Opeinde 1 1
Friesland 1 - Geel Wit 1 1

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda