Voetbal

Prachtige slotdag Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het gaat uiteindelijk niet om het aantal punten dat je hebt behaald en op welk plaats je bent ge?indigd. Het meedoen en plezier hebben met elkaar is de drijfveer. Zo kun je het beste de voorjaarscompetitie van de Waddenrobkes omschrijven. Daarom was er voor iedereen na afloop van de laatste speelronde een gouden medaille. Allemaal winnaars.

Deze competitie is populair onder de voetballertjes in Harlingen. In de maand september begint de najaarscompetitie. Vervolgens wordt er in december gestart met de wintercompetitie in de Waddenhal en in maart gaan de kinderen weer naar buiten voor de voorjaarscompetitie. Vooruitlopend op de plannen van de KNVB heeft de organisatie besloten om met ingang van dit voorjaar geen standen meer bij te houden. Kinderen willen maar een ding en dat is lekker voetballen en plezier maken. Winnen of verliezen is voor de meesten van ondergeschikt belang. En dat bleek dit voorjaar maar weer eens. 

Elke zaterdagochtend werden de wedstrijdjes vol enthousiasme gespeeld door de jongste talenten van Zeerobben die verdeeld waren over tien teams. Prachtig om te zien hoe kinderen in september zijn begonnen en in mei laten zien wat ze allemaal geleerd hebben het afgelopen seizoen. Dat allemaal natuurlijk dankzij de inzet van alle trainers en bondscoaches die de kinderen het hele jaar veel bijgebracht hebben. Een groot aantal Waddenrobkes stroomt door naar de groep JO-08 waar 6 tegen 6 op een kwart veld gespeeld zal worden. Voor de achterblijvers veranderd er weinig. De kinderen die vallen onder de groep JO-06/JO-07 spelen ook komend seizoen volgens het concept van de Waddenrobkes. Zij spelen 3 tegen 3 of 4 tegen 4. Bij de bestaande groep zullen ongetwijfeld weer nieuwe talentvolle Waddenrobkes aansluiten.
Kinderen die kennis willen maken met voetballen bij Zeerobben vallen met hun neus in de boter. Op woensdagochtend 14 juni aanstaande wordt namelijk de eerste kleutervoetbalochtend van dit seizoen weer georganiseerd. Na het succes van vorig jaar komt er ook dit jaar dus weer een kleutervoetbaldag voor de basisscholen van Harlingen. Daarover later meer.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda