Sport

Podiumplaats Hosanna in Wijchen

Door Jeroen Pietersma
WIJCHEN ? Onder winterse omstandigheden reisden zaterdag twee teams van Hosanna met Waddentours naar Wijchen voor deelname aan de tweede wedstrijd van dit Winterguardseizoen. In de Cadet Class behaalde het team van Hosanna een derde plaats. In de Regional A Class kwam het andere team tekort voor een podiumplaats maar werd, ??n tree lager, vierde.

Acht teams gingen in de Cadet Class voor de winst. Het werd een spannende strijd, waarin vooral de nummers twee tot en met zes nauwelijks voor elkaar onder deden. De jury kwam bij het team van Hosanna tot een puntenscore van 75,37. Net iets minder punten dan de vorige keer in Drachten, maar toch leverde dat een uitstekende derde plaats op. Impact uit Sneek werd eerste en Passie uit Zoetermeer tweede.

De strijd in de Regional A Class ging tussen negen teams. In deze class waren de onderlinge verschillen zaterdag veel groter. De top drie scoorde beduidend hoger dan de andere deelnemende teams. De dames en heer van Hosanna moesten zich dan ook tevreden stellen met een vierde plaats. Misschien voor hen zelf een tikkeltje teleurstellend, maar gezien het aantal deelnemers toch een mooi eindresultaat. De jury gaf 74,61 punten. De Fransen uit Roubaix moesten deze keer buigen voor de Friezen van Impact uit Sneek en werden tweede. De derde plaats ging naar Passie uit Zoetermeer.

Er zijn video-opnamen gemaakt van de optredens van de beide teams en die zijn te zien op de facebookpagina van Hosanna. De volgende wedstrijd is zaterdag 25 februari in Almere. Deze wedstrijd wordt door CGN georganiseerd uit naam van de wereldbond WGI en dat betekent nog meer buitenlandse deelnemers. Ook daar zal Hosanna met twee teams zijn vertegenwoordigd.

 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda