Sport

Pinkstertoernooi TV Ready

Door Jeroen Pietersma
Op maandag 16 mei hield TV Ready het Pinkstertoernooi, omdat eerder het Hemelvaartstoernooi kwam te vervallen, werd er gekozen voor deze dag. Hieronder het verslag van Gerrit de Vries.

Het was een zeer succesvol en de deelname was goed genoeg om de gravelbanen vol mee te krijgen. Er waren diverse hapjes klaargemaakt en deze werden met smaak achterover geslagen, ook werd er in de partijen er flink op los gemept. Door de keurige indeling kon er goed worden gestreden om de nodige punten binnen te slepen. De organisatie had gekozen om het oude systeem van gewonnen games op te tellen tot een groot geheel. Echter was dit bij mij niet bekend en won ik alle drie de wedstrijden terwijl andere spelers een hogere score neer wist te zetten, wat uiteindelijk doorslaggevend was. 

Voor mij leek het in mijn tweede partij einde oefening te worden want door een vreemde beweging schoot het in mijn bovenarm en moest ik vroegtijdig het veld ruimen. Door het kordate optreden van Feija Smaal en Meintje Batting van der Schaaf kon ik toch weer opgelapt worden en zo wist ik mijn derde partij af te ronden. Voor mijn tweede partij die ik niet kon voortzetten kwam P.D. Blaak mij vervangen. Er werd gekozen om de wedstrijd in zijn geheel overnieuw te spelen. P.D. en Jeanette Polman wisten Rudolf Zuiderhof en Feija met 4-3 te verslaan. Na deze partij had P.D. zo’n enorme boost gekregen en wist ook haar andere partijen in winst om te zetten. Bij de heren ging het wat op en neer met als enige uitschieter een 9-1 als eindstand in het voordeel van Frederik Smit en ja hier is ze weer, P.D. Blaak. De ongelukkigen waren Siebe Helferich en nog iemand waarvan ik de naam niet meer weet.
Nadat de strijd gestreden was, kon het optellen beginnen. Bij de vrouwen ging het nek aan nek omtrent het zilver, Neeltje Hiemstra bleek er de beste papieren voor te hebben en mocht de tweede prijs in ontvangst nemen. Het goud was voor een euforische P.D. die deze dag niet te stoppen was. Bij de heren mocht nieuweling Ben Jan Rensink het zilver tot zich nemen in de vorm van een koker met gloednieuwe ballen, al had hij meer gehoopt op een likeurtje want daar had het qua uiterlijk wel wat van, maar dit was ook niet verkeerd. Nadat Formule 1 coureur Max Verstappen de Grote Prijs van Spanje won was het bij TV Ready Frederik Smit die voor een grote verrassing zorgde en wist als eerste over de streep te komen. Van dolle blijdschap nam hij zijn prijs in ontvangst, het was een blitse AA-drink sporttas die zeer welkom was want hij had geen. Hij is je gegund maat, maak er gebruik van. Na het prijzenfestival werden er nog leuke kiekjes geschoten in de kantine onder het genot van een hapje en drankje. En er werd meegedeeld door onze fanatieke Ronald Vonk om je op te geven voor het prestigieuze Tobbedanstoernooi.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda