Voetbal

Pakt Zeerobben zaterdag de eerste periodetitel seizoen 2015/2016

Door Jeroen Pietersma
Voor een antwoord op deze vraag nodigt zmvv Zeerobben u graag uit om met eigen ogen de wedstrijd te aanschouwen tussen koploper Zeerobben tegen runner-up Zuidhorn. Bij winst is de kans groot, dat de eerste periodetitel in Harlingen blijft, afhankelijk van de uitslag tussen Broekster Boys en VEV?67. Op basis van doelsaldo hebben de Harlingers plus 18 en VEV?67 plus 12, met beiden 18 punten uit de eerste 7 wedstrijden. Zaterdag valt dus de beslissing om de periodetitel.

Als nieuwkomer in de tweede klasse I valt er wel het een en ander te vertellen over de aanstaande tegenstander van de groenwitten. Opmerkelijk mag genoemd worden, dat Zuidhorn van een vijfde klasser in drie jaar oprukt naar de huidige klasse. 2013 kampioen vijfde klasse, 2014 promotie uit de vierde naar de derde klasse en alsof dat nog niet genoeg was, ook direct weer een promotie uit deze derde klasse via de nacompetitie. Een prestatie van formaat noemt men dat. In dit seizoen presteert Zuidhorn met wisselende resultaten. Drie keer winst, één gelijk en drie verlies partijen en dat niet tegen de minsten. Met name de wedstrijd in Damwoude tegen Broekster Boys geeft een indicatie over de sterkte van de ploeg uit Groningen. Volgens de berichtgeving van beide zijden een onterechte 1 – 0 nederlaag. In de historie van Zeerobben gezocht naar de komende tegenstander, maar ik heb geen confrontatie tussen beide clubs kunnen vinden. Het belooft dus een open wedstrijd te worden.

Zeerobben pakte op een mistige dinsdagavond de winst in de slotminuten op Woudsend en mag door dit resultaat mee in de koeler voor de tweede K.O. ronde in de beker. Hopelijk komt daaruit een, met alle respect voor Woudsend, aansprekender tegenstander tevoorschijn. Voor de competitie staat dus zaterdag op het Oostersportpark een interessante partij tegen een onbekende tegenstander op het programma. Als bijkomend en niet onbelangrijk detail; de equipe van trainer Schotanus en leider Attema kan de periode pakken.
De ziekenboeg van de thuisclub laat een wisselend beeld zien. Ronald van der Heijden traint al wel weer mee en is misschien inzetbaar, Marijn Helfferich is terug en speelde dinsdagavond al als invaller. Erwin Bleeker en Thimo Bosma zullen naar alle waarschijnlijkheid niet meedoen i.v.m. opgelopen blessures in de afgelopen wedstrijden. De in de bekerwedstrijd buiten de selectie gelaten Patrick Amels is volgens verwachtingen wel weer hersteld. Het zal toch weer puzzelen worden voor trainer Inne Schotanus, rekening houdend met een stugge tegenstander met weinig voor maar ook weinig tegendoelpunten.
Zeerobben – Zuidhorn, aanvang 4.45 uur aan de Achlumerdijk te Harlingen

|Doorsturen

Buienradar



Agenda